BM: Lübnan'da 200 bin kişi evlerini terk etti

BM: Lübnan'da 200 bin kişi evlerini terk etti
BM, İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki köylere yönelik tahliye emirleri sonrası yerinden edilme sayısının hızla arttığını ve durumun endişe verici olduğunu belirtti. BM, 200 bin kişinin evlerini terk ettiğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, Lübnan'ın güneyinde yaşanan gelişmelere dair yaptığı açıklamada, İsrail'in yaklaşık 30 köyü kapsayan tahliye emirleri sonrası yerinden edilme vakalarının hızla arttığını bildirdi.

BM: Dünya genelinde 120 milyon insan zorla yerinden edildi - Son Dakika Dünya Haberleri | NTV Haber

BM Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) personelinin tehlikeli koşullara rağmen görevlerine devam ettiğini vurgulayan Dujarric, Lübnan'dan Suriye'ye 100 bin kişinin geçtiğini, güneyde ise 200 bin kişinin yerinden edildiğini açıkladı.

BM GÜVENLİK KONSEYİ’NİN KARARI İHLAL EDİLDİ

Dujarric, İsrail’in saldırılarının BM Güvenlik Konseyi’nin 1701 sayılı kararını ihlal ettiğini belirtirken, Hizbullah ve diğer devlet dışı aktörlerin saldırılarının da aynı şekilde ihlal teşkil ettiğini ifade etti.

BM ÇATIŞMALARIN SONA ERMESİNİ İSTİYOR

İsrail’in meşru müdafaa hakkına ilişkin bir soruya ise Dujarric, bölgede her ülkenin kendini savunma hakkını kullanmakta olduğunu, BM’nin ise çatışmaların sona ermesini istediğini belirtti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.