BM Raportörü Albanese: İsrail'in şiddeti, Filistin topraklarına yayılma riski taşıyor

BM Raportörü Albanese: İsrail'in şiddeti, Filistin topraklarına yayılma riski taşıyor
Birleşmiş Milletler Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, İsrail'in Gazze ve Batı Şeria'daki şiddetinin tüm işgal altındaki Filistin topraklarına yayılma riski taşıdığı uyarısında bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, İsrail'in Gazze ve Batı Şeria'daki şiddetinin işgal altındaki Filistin topraklarının tamamına yayılma riskini taşıdığı konusunda uyarıda bulundu. Albanese, İsrail'in saldırılarının Filistin halkına yönelik ağır insan hakları ihlalleri ve soykırımcı şiddet içeren bir tırmanış olduğunu belirtti.

"TOPRAK GENİŞLETME SÜRECİ DEVAM EDİYOR"

Albanese, İsrail'in Gazze ve Batı Şeria'yı hedef alarak genel bir ortadan kaldırma, yerinden etme ve toprak genişletme sürecini sürdürdüğünü ifade etti. İsrail'in Batı Şeria'nın kuzeyine yönelik saldırılarını artırmasının, bu sürecin tehlikeli bir tırmanışını işaret ettiğini vurguladı. "İsrail'in soykırımcı şiddeti Gazze'den çıkarak işgal altındaki Filistin topraklarına yayılma riski taşıyor" diyen Albanese, İsrail'in kontrolü altındaki Filistinlilerin güvende olmadığına dikkat çekti.

"MİNİ GAZZE'YE DÖNÜŞTÜRME" ÇAĞRISI

Albanese, üst düzey İsrailli yetkililerin soykırım kışkırtmalarının cezasız kaldığını ve bu durumun işgal altındaki Filistin halkını yok etme niyetini ortaya koyduğunu belirtti. "İsrailli yetkililerin Batı Şeria'daki kasabaları ve mülteci kamplarını 'mini Gazze'ye dönüştürme' çağrıları giderek daha yüksek sesle dile getiriliyor. Bu çağrılar, Batı Şeria'da ağır ölümler ve yaygın yıkımla sonuçlanan askeri operasyonlara dönüşüyor" şeklinde konuştu.

"GAZZE DIŞINDA 652 KİŞİ ÖLDÜ"

Albanese, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze dışında 652 Filistinlinin öldürüldüğünü, bunların 151'inin çocuk olduğunu ve binlercesinin yaralandığını belirtti. Ayrıca, 3 bin 300'den fazla kişinin yerinden edildiğini ve 12 binden fazla kişinin keyfi olarak gözaltına alındığını ifade etti.

BM raportörü, uluslararası topluma ve ülkelere, İsrail işgali altındaki Filistin halkına yönelik soykırım riskini acilen sona erdirme ve hesap verebilirlik sağlama çağrısında bulunarak, İsrail'in Filistin topraklarını sömürgeleştirmesine son verilmesi gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.