Boeing yine kriz getirdi: Kalkış yapan uçağın motor kapağı düştü

Boeing yine kriz getirdi: Kalkış yapan uçağın motor kapağı düştü
Son dönemlerde uçuş esnasında yaşanan sorunlarıyla gündem olan Boeing uçağında, yeni bir kriz meydana geldi. ABD'de Denver-Houston seferi yapan yolcu uçağının motor kapağı yerinden çıkarak, kalkış sırasında kanat flapına çarptı.

Konuya ilişkin Federal Havacılık İdaresi (FAA), Boeing model yolcu uçağında meydana gelen olaya ilişkin açıklama yaptı. 
Açıklamaya göre, Southwest Airlines firmasının Denver-Houston seferini yapan uçağın motor kapağı yerinden çıkarak kalkış sırasında kanat flapına çarptı.
Southwest Airlines, olay sonrasında uçağın güvenli şekilde Denver'a geri iniş yaptığını ve Houston yolcularının başka bir uçağa bindirildiğini duyurdu.

ŞİRKETİN CEO'SU İSTİFA ETTİ

Birçok Boeing uçağı da ciddi sorunlar sebebiyle acil iniş yapmıştı ve ABD'de 171 uçağın uçuşlarının durdurulması kararı alınmıştı. Boeing'de art arda yaşanan krizler sonrası şirketin CEO'su Dave Calhoun istifa edeceğini açıkladı.

NE OLMUŞTU?

Boeing, ABD'de Alaska Havayollarına ait 737 MAX 9 tipi yolcu uçağının 5 Ocak akşamı havadayken gövdesinden bir parçanın kopması nedeniyle acil iniş yapmasının ardından problemlerle karşılaşmıştı.
Hava yolu şirketlerinin ve düzenleyici kurumların, Boeing uçaklarındaki bir dizi kalite ve üretim kusurunun ardından şirkette büyük değişiklik yapılması yönündeki çağrıları artmıştı.
Şirket geçen ay da 737 MAX programında yönetici değişikliğine gidildiğini duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.