Bolu Valiliği duyurdu: 47 saatlik yasak başladı

Bolu Valiliği duyurdu: 47 saatlik yasak başladı
Bolu Valiliği, Kurban Bayramı öncesinde alınan önlemleri duyurdu.47 saatlik yasak başladı...

Bolu Valiliği, Kurban Bayramı öncesinde oluşabilecek trafik yoğunluğunun etkilerini en aza indirmek amacıyla 14-16 Haziran tarihleri arasında ağır tonajlı araçlar için 47 saatlik seyir yasağı getirdiğini duyurdu.

TRAFİK YOĞUNLUĞUNA KARŞI ÖNLEM

Bolu Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kurban Bayramı ile 2023-2024 eğitim öğretim yılının sona ermesinin aynı döneme denk gelmesi nedeniyle, özellikle 14-15 Haziran tarihlerinde büyük şehirlerden diğer şehirlere ve turizm bölgelerine yoğun bir araç trafiği bekleniyor. Bu nedenle trafik yoğunluğunun olumsuz etkilerinin en aza indirilebilmesi ve ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının önlenmesi amacıyla çeşitli tedbirler alındı.

Alınan tedbirler kapsamında, 14 Haziran Cuma günü saat 06.00'dan 16 Haziran Pazar günü saat 05.00'e kadar kamyon, çekici ve tanker türü ağır tonajlı araçların Anadolu Otoyolu, D-100 ve D-750 kara yollarının Bolu kesiminde seyirleri 47 saat süreyle yasaklandı.

ALTERNATİF GÜZERGAHLAR

Ağır tonajlı araçların, Düzce il sınırından Ankara ve Karabük istikametine, Zonguldak il sınırından Ankara ve Karabük istikametine ve Ankara il sınırından Karabük istikametine olan seyirleri de yasaklanacak. Ayrıca, Düzce il sınırından Ankara ve Karabük yönlerine giden araçlar için de benzer kısıtlamalar getirildi.

İSTİSNALAR VE ZORUNLU HALLER

Tedarik süreçlerinin aksamaması için, yaş sebze/meyve, süt ve süt ürünleri gibi bozulabilir gıdalar, canlı ve kesme çiçek, ilaç, tıbbi malzeme, posta ve süreli yayınlar, kurbanlık ve akaryakıt taşıyan kamyon, çekici ve tankerler, ana arterler dışında kalan güzergahları kullanabilecek. Zorunlu hallerde ise bu araçların ana arterlerde en kısa sürede seyrine izin verilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.