Bu fasulye diğerlerinde farklı! Gaz yapmıyor: Kilo fiyatı belli oldu

Bu fasulye diğerlerinde farklı! Gaz yapmıyor: Kilo fiyatı belli oldu
Fasulye yerken gaz yapar korkusuyla rahatça yiyemeyenler bu fasulyeyi tercih ediyor. Kilo fiyatı belli oldu...

Coğrafi işaretli Akkuş Şeker Fasulyesi için 2024 yılı satış fiyatları, Akkuş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kaya öncülüğünde, 20 mahalle muhtarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda belirlendi.

AKKUŞ ŞEKER FASULYESİ KİLO FİYATI NE KADAR?

Kaya, Akkuş’un milli ürünü olan ve TR Menşeli olarak coğrafi işaret tesciline sahip olan şeker fasulyesinin 275 TL olarak satışa sunulacağını açıkladı. 

Hasat sezonunun yaklaşmasıyla birlikte köylü pazarında satış fiyatlarının da netleştiğini belirten Kaya, şu bilgileri paylaştı: “Akkuş Şeker Fasulyesinin hasat sezonunun yaklaşmış olması nedeniyle köylü pazar satış fiyatının belirlenmesi ile ilgili 20 mahalle muhtarımızla komisyon olarak toplantımızı gerçekleştirdik. Yer Fasulyesi yani oturak fasulye köylü pazar satışı 200 TL, sırık, çangal fasulyemizin köylü pazar satış fiyatı 250 TL. Sözleşmeli Tarım yapan üreticilerimizin 275 TL’den satışları belirlenmiştir. Alınan kararların Akkuş Çiftçisine hayırlı olmasını diliyorum.” 

Akkuş şeker fasulyesi, kabuk atmaması ve gaz yapmaması gibi özellikleriyle dikkat çekiyor. Fırında sadece bir saatte pişmesi ve sos eklemeye gerek kalmadan doğal lezzetiyle damakları şenlendirmesi, bu fasulyeyi öne çıkarıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.