Büyükçekmece'de "Villalar" davası başladı

Büyükçekmece'de
Büyükçekmece'de 144 villanın sahte rapor ve rüşvetle inşa edildiği iddiasıyla aralarında, Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı'nın da bulunduğu 23 şüpheli hakkında açılan davanın duruşması başladı.

Büyükçekmece'de yaklaşık 8 milyar 630 milyon lira değerindeki 144 villanın sahte rapor ve rüşvetle inşa edildiği iddiasına ilişkin açılan davanın ilk duruşması başladı. Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada 15 sanık hazır bulunurken, şehir dışında bulunan bir sanık SEGBİS ile katıldı. Duruşmaya Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak'ın da aralarında bulunduğu 7 sanık katılmadı.

DALGIÇ'TAN BERAAT TALEBİ

Duruşmada, kimlik tespitlerinin ardından söz alan sanıklardan Süleyman Dalğıç, jeoloji mühendisi olarak inşaat alanında zemin sorunlarını belirlediğini ve raporunu şantiye şefi olan Gökhan Önder'e teslim ettiğini anlattı. Dalğıç, kendisinin ruhsatlarla ilgisinin bulunmadığını belirterek beraatini talep etti.

Şantiye şefi Gökhan Önder, ruhsatlarda imzasının bulunduğunu ancak bu süreçte rolü olmadığını ve ruhsatların belediye tarafından hazırlandığını savundu. Diğer sanık Nejat Güven, kendisinin zemin etüdü konusunda yetkin olduğunu ve belediyeden herhangi bir nemalanmasının olmadığını ileri sürdü.

Duruşmada mağdurlardan Şeyma Demirhan, 2023'te dava konusu projeden villa aldığını ve inşaatın durması nedeniyle mağdur olduğunu belirterek şikayetçi olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, sanıkların savunmalarının tamamlanmasının ardından savunması alınmayan sanıkların dinlenmesi ve avukat beyanlarının tamamlanması için duruşmaya devam edilmesine karar verdi.

İddianameden: Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Büyükçekmece'de inşa edilen 144 villanın sahte raporlarla yapıldığı, bu projede imar kirliliği, yapı denetim görevine muhalefet, dolandırıcılık ve rüşvet gibi suçların işlendiği belirtiliyor. 8 sanık hakkında 100 yıl 3’er aydan 343 yıl 9’ar aya kadar hapis cezası talep ediliyor. 15 sanık içinse 97 yıl 3’er aydan 333 yıl 9’ar aya kadar hapis cezası öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.