CB Erdoğan: Filistin Devleti'nin kurulması daha fazla ertelenemez

CB Erdoğan: Filistin Devleti'nin kurulması daha fazla ertelenemez
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM 79. Genel Kurulu'nda, Filistin'in bağımsız bir devlet olarak tanınmasının artık geciktirilemeyeceğini ve İsrail'in saldırılarına karşı durulması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM 79. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin Devleti'nin vücut bulması artık daha fazla ertelenemez" dedi. Erdoğan, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına dikkat çekerek, yaşanan can kayıplarının sorumlularının yargılanmadan vicdanların rahata kavuşmayacağını belirtti.

İSRAİL'İN SALDIRILARI

Erdoğan, İsrail'in saldırıları sonucu şehirlerin yok edildiğini ve milyarlarca dolarlık hasarın ortaya çıktığını ifade etti. Bu zararın failler tarafından tazmin edilmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, İsrail'in işlediği suçların cezasız kalmaması gerektiğini belirtti. Ayrıca Türkiye'nin Güney Afrika Cumhuriyeti tarafından Uluslararası Adalet Divanı'na açılan davayı desteklediğini açıkladı.

FİLİSTİN'DE HUKUKİ MÜCADELE

Cumhurbaşkanı, Nablus'ta bir protesto sırasında İsrail askerleri tarafından başından vurulan Ayşenur Ezgi Eygi'nin kanının yerde kalmaması için hukuki mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti. Gazze'de ateşkesin gerekli olduğunu, ancak asıl sorunun Filistin topraklarının işgal edilmesi olduğunu söyledi.

TÜRKİYE'NİN BÖLGESEL POLİTİKALARI

Konuşmasında Suriye'deki istikrarsızlığa da değinen Erdoğan, Irak'ın terörle mücadelesini desteklediklerini ve bölgede barışın tesis edilmesi için adımlar atacaklarını belirtti. Türkiye'nin, Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ni titizlikle uygulamaya devam edeceğini vurguladı.

KIBRIS TÜRKLERİNE DESTEK

Erdoğan, Kıbrıs Türklerinin egemen eşitlik ve uluslararası statülerinin yeniden tescil edilmesi gerektiğini söyledi. Uluslararası toplumu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni tanımaya davet etti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.