CB Erdoğan: "Hz. Peygamber’in yaşantısı bizler için örnek"

CB Erdoğan:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mevlid-i Nebi Haftası'nda Hz. Peygamber’in yaşamının en güzel örnek olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Grand Cevahir Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı"nda yaptığı konuşmada, Hz. Muhammed Efendimizin yaşantısının, sözlerinin ve mücadelesinin her yönüyle en güzel örnek olduğunu ifade etti. Erdoğan, Hz. Peygamber'in hem kişisel yaşamı hem de mücadelesinin, Müslümanlar için yüksek bir örnek teşkil ettiğini vurguladı.

MANEVİ İKLİMDE SELAM VE DUALAR

Erdoğan, programda gönül coğrafyasındaki tüm kardeşlerine selam gönderdi ve Filistin'in yiğit evlatlarına derin sevgilerini iletti. Dünya genelinde bu özel gecede ellerini semaya açan Müminlerin dualarına ve seccadelerine gözyaşlarıyla dokunan yüreklerin tebrik edildiğini belirtti.

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI'NIN TEMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yılki Mevlid-i Nebi Haftası’nın temasının "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" olarak belirlendiğini açıkladı. Haftanın çeşitli etkinlikleriyle, Hz. Peygamber’in örnek yaşamından ve şahsiyetinden ilham alınarak toplumsal değerlerin pekiştirilmesi hedefleniyor.

ŞEHİTLER VE GAZİLERE ŞÜKRAN

Erdoğan, vatan için canını feda eden şehitleri rahmetle yad etti ve gazilere teşekkürlerini sundu. Hz. Peygamber'in dünyaya gelişinin yıldönümünde, bu özel gecenin tüm insanlık için hayırlar getirmesini temenni etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.