CB Erdoğan: İsrail’in Filistin’deki katliamları küresel barışa zarar veriyor

CB Erdoğan: İsrail’in Filistin’deki katliamları küresel barışa zarar veriyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler'deki görüşmelerde İsrail’in Gazze ve Filistin topraklarında gerçekleştirdiği katliamların bölgesel ve küresel barışa ciddi zarar verdiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu’na katılmak üzere bulunduğu ABD’de, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile Türkevi’nde bir araya geldi. İki lider, Türkiye ile Arnavutluk arasındaki ikili ilişkileri her alanda daha da geliştirmek için işbirliği vurgusu yaptı.

"DÜNYA DEVLETLERİNİN ARTIK 'DUR' DEMESİ GEREK"

Görüşmenin bir diğer önemli gündemi ise Filistin’deki insan hakları ihlalleri oldu. Erdoğan, İsrail’in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında gerçekleştirdiği saldırıların bölgesel ve küresel barışa büyük zarar verdiğini dile getirdi. Bu duruma dünya devletlerinin artık “dur” demesi gerektiğini belirtti.

ULUSLARARASI HUKUK VURGUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, insan hakları ve uluslararası hukuk ihlallerine karşı harekete geçilmesinin şart olduğunu söyledi. Barış odaklı adımların atılması halinde, İsrail’in bu ihlallere son vermek zorunda kalacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.