CB Erdoğan: Türkiye, tek haneli enflasyona ulaşacak

CB Erdoğan: Türkiye, tek haneli enflasyona ulaşacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin enflasyonu düşürerek büyüyeceğini ve tek haneli enflasyon hedefini gerçekleştireceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin ekonomik hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, para, maliye ve gelirler politikalarını uyum içinde yürüterek tek haneli enflasyona ulaşacaklarını vurguladı. “Türkiye, enflasyonu düşürerek büyüyecek,” diyen Erdoğan, yeşil ve dijital dönüşüm ile cari işlemler dengesinde kalıcı iyileşme sağlanacağını ifade etti.

ORTA VADELİ PROGRAM GÜÇLENDİRİLDİ

Geçen yıl uygulamaya başlanan Orta Vadeli Programı'nın 2025-2027 dönemini kapsayacak şekilde güçlendirildiğini belirten Erdoğan, programın ekonomiyi yatırım, üretim, istihdam ve ihracat temelinde büyütmeyi hedeflediğini söyledi. Ayrıca, verimlilik artışlarıyla potansiyel büyümeyi artıracaklarını ekledi.

SANAYİDE ÜRETİM ÇEŞİTLİLİĞİ VE İSTİHDAM

Erdoğan, sanayideki üretim çeşitliliği, hızlı uyum kabiliyeti ve nitelikli insan kaynağının Türkiye’nin en büyük avantajları olduğunu belirtti. 2023'te depremin etkilerine rağmen 880 bin yeni istihdam sağlandığını ve 2024'te bu yükselişin devam edeceğini söyledi. İşsizlik oranının yüzde 8,8 olarak gerçekleştiğini ifade eden Erdoğan, bu yılın ikinci çeyreğinde istihdamın 32,7 milyon kişiye yükseldiğini belirtti.

DIŞ TİCARETTE BAŞARI VE CARİ AÇIK

Dış ticarette başarılı bir performans sergilendiğini ve 2023'te ihracatın 256 milyar dolarla rekor kırdığını söyleyen Erdoğan, 2024 ağustos ayında yıllık ihracatın 262 milyar doları geçtiğini belirtti. Ayrıca, cari açığın haziran ayında 25 milyar doların altına indiğini, yıl sonunda ise milli gelire oranla yüzde 1,7 seviyesinde olmasını beklediklerini ifade etti.

GENÇLİK VE SPOR ALANINDAKİ YATIRIMLAR

Gençlik ve spor alanındaki yatırımlara da değinen Erdoğan, toplam spor tesisi sayısını 4 bin 421’e çıkardıklarını ve lisanslı sporcu sayısının 16 milyona yükseldiğini belirtti. Ayrıca, öğrenci yurtlarındaki kapasitenin 989 bin yatağa ulaştığını ve bu yıl ilk yerleştirmede yüzde 86 oranında öğrencinin yurtlara yerleştiğini duyurdu.

ENGELLİ SPORCULARIN BAŞARILARI

Engelli sporcuların Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda elde ettiği 28 madalyayla büyük bir başarıya imza attığını belirten Erdoğan, bu başarıların ülke sporuna olan katkısını vurguladı.

Son olarak, Erdoğan, alınan kararların millete hayırlı olmasını diledi ve bu akşam İzlanda’yla oynanacak maçta A Milli Futbol Takımı’na başarılar diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.