CB Erdoğan’dan Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun’a tebrik

CB Erdoğan’dan Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun’a tebrik
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun’u yeniden seçilmesi nedeniyle telefonla tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tebbun’u Cezayir'deki cumhurbaşkanı seçimlerindeki başarısı ve yüksek oy oranıyla yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi nedeniyle tebrik etti.

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ KARDEŞLİK BAĞI...

İletişim Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, Tebbun’a seçim sonuçlarının Cezayir halkının son beş yılda atılan adımlara verdiği desteğin bir göstergesi olduğunu belirtti. Erdoğan, Cezayir’in istikrar ve refahının yeni dönemde daha da güçleneceğini ve Türkiye ile Cezayir ilişkilerinin, iki ülke arasındaki kardeşlik bağlarına yakışır şekilde her alanda gelişmeye devam edeceğine inandığını ifade etti.

TEBBUN TÜRKİYE'YE DAVET EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tebbun’u Türkiye’ye davet ederken, Cezayir’in Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi geçici üyesi olarak Filistin davası için gösterdiği gayreti Türkiye’nin takdir ettiğini ve desteklediğini vurguladı. Erdoğan, İsrail zulmü altındaki Filistin halkına yönelik saldırıların sona ermesi için iki ülkenin gayretlerinin artarak devam edeceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.