Cenin'de İsrail saldırılarının faturası "135 milyon dolar"

Cenin'de İsrail saldırılarının faturası
Cenin Belediyesi, İsrail ordusunun Batı Şeria'nın Cenin kentindeki saldırılarının yol açtığı zararın yaklaşık 135,2 milyon dolar olduğunu açıkladı.

Cenin Belediyesi, İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kentine düzenlediği baskınların neden olduğu zararın yaklaşık 135,2 milyon dolar olduğunu bildirdi. İsrail askerleri, Cenin kentine yönelik saldırılarına 5. gününde de devam ederken, İsrail ordusuna ait iş makineleri, kentin en işlek noktalarından Sinema kavşağı ve Ebu Bekir Sıddık Caddesi'nde yolları kazdı ve Filistinlilere ait dükkanları tahrip etti.

Cenin Belediye Başkanı Nidal el-Ubeydi, İsrail ordusunun saldırılarını "deprem" olarak nitelendirerek, en büyük kaybın şehitlerin canı olduğunu ve maddi olarak altyapıya verilen tahribatın çok büyük olduğunu ifade etti. Ubeydi, İsrail saldırılarının Cenin’e verdiği zararın yaklaşık 500 milyon şekel (yaklaşık 135,2 milyon dolar) olduğunu ve kentte büyük bir yıkım meydana geldiğini belirtti.

Saldırılar, kamusal ve ekonomik hayatı felce uğrattı. Bölge sakinlerinin koşulları zorlaştı ve kuşatma sonucunda temel malzeme sıkıntısı yaşanıyor. Ubeydi, İsrail askerlerinin geri çekilmesinin hemen ardından kentteki tahribatı restore etmek ve hayatı kolaylaştırmak için büyük bir çabaya ihtiyaç duyacaklarını belirtti.

İbni Sina Hastanesi'ndeki sağlık çalışanı Hazim Mutavvif, İsrail askerlerinin yolları buldozerlerle kazmasının acil durumlarda olay mahalline ulaşımı zorlaştırdığını ifade etti. Yıkımların kasıtlı ve sistematik bir şekilde yapıldığını aktaran Mutavvif, Cenin kent merkezinin çatışma bölgelerinden uzak olmasına rağmen zarar gördüğünü belirtti.

İsrail, 28 Ağustos'ta işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin, Tulkerim ve Tubas kentlerindeki mülteci kamplarına yoğun saldırılar başlattı. Saldırılarda şu ana kadar 26 Filistinli yaşamını yitirdi. İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te ise 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ve İsraillilerin saldırılarında en az 672 Filistinli hayatını kaybetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.