Cezaevinden Eylem Tok'un iddialarına yanıt! Timur Cihantimur konforlu şartlarda

Cezaevinden Eylem Tok'un iddialarına yanıt! Timur Cihantimur konforlu şartlarda
İstanbul'da ehliyetsiz araç kullanarak Oğuz Murat Aci'nin ölümüne sebep olan ve ardından annesi Eylem Tok ile birlikte ABD'ye kaçan Timur Cihantimur’un yargı süreci devam ederken, yeni bir gelişme yaşandı. Eylem Tok'un, oğlunun cezaevinde kötü koşullarda tutulduğu iddiaları, cezaevi yetkililerinin hazırladığı 2 sayfalık raporla yalanlandı.

1 Mart'ta İstanbul’da meydana gelen kazada 17 yaşındaki Timur Cihantimur, ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci’nin hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Olayın ardından annesiyle birlikte ABD'ye kaçan Cihantimur, burada yargılanmaya devam ediyor.

Ancak son gelişmelere göre, Cihantimur’un cezaevinde kötü muamele gördüğüne dair iddialar, Boston Federal Mahkemesi'ne sunulan cezaevi raporuyla çürütüldü.

Raporda, Cihantimur’un rahat bir ortamda bulunduğu, kağıt oyunları oynadığı ve haftada üç kez yakınlarıyla video konferans yöntemiyle görüştüğü belirtildi. Ayrıca Cihantimur’un ders aldığı, kitap okuduğu ve telefonla görüşme hakkına sahip olduğu da vurgulandı.

NAKİL İŞLEMİ VE AVUKATLARIN TEPKİSİ

Cihantimur’un avukatları, müvekkillerinin 12 Temmuz'da Connecticut’taki Manson Gençlik Enstitüsü’nden New Jersey’deki Kuzeydoğu Çocuk Gözaltı Merkezi’ne nakledilmesinin, onun akıl sağlığını tehlikeye attığını iddia etmişti.

Avukatlar, mahkeme ile gözaltı merkezi arasındaki 5 saatlik mesafenin, rutin görüşmelerin yapılamaması nedeniyle sorun oluşturduğunu öne sürdü.

Cezaevi raporu, bu iddiaları da yalanlayarak, Cihantimur’un mevcut koşullarının gayet iyi olduğunu ve nakil sonrası da uygun şartlarda tutulduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.