Çifte vatandaşlar sandık başında

Çifte vatandaşlar sandık başında
Bulgaristan genel seçimi ve Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri için Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve İzmir'de yaşayan çifte vatandaşlık sahibi kişiler sandık başına gitti.

Edirne’de çifte vatandaşlar, Bulgaristan Başkonsolosluğu, 75. Yıl İlkokulu ve Keşan Lisesi'nde oylarını kullandı.

Trakya Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevat Güneş, Türkiye'de 23 ilde 166 sandık kurulduğunu belirtti. Güneş, çifte vatandaşları sandığa davet ederek, Bulgaristan Türkleri için seçimlerin önemine dikkat çekti.

KIRKLARELİ

Kırklareli'nde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anadolu Lisesi'nde kurulan sandıkta oy verme işlemi devam etti. Kırklareli Balkan Türkleri Göçmenler Dayanışma Derneği Başkanı Erol Ateş, seçimlerin çifte vatandaşların sosyal hakları için önemli olduğunu vurguladı.

Thumbs B C F5B476Dce6Dfc60Ec765A6E024530Bf4

TEKİRDAĞ

Tekirdağ'da 50. Yıl Ortaokulu'nda çifte vatandaşlar oylarını kullandı. Tekirdağ Bulgaristan Göçmenleri Derneği Başkanı Kemal Öztürk, oy verme işlemlerinin sabahın erken saatlerinde başladığını belirtti ve seçimin hayırlı olmasını diledi.

06 2024 09062024 Secim1

İZMİR’DE YOĞUN KATILIM

İzmir'de yaşayan çifte vatandaşlar, sabah 07.00’den itibaren 18 noktada kurulan sandıklarda oy kullanmaya başladı. İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdurrahim Nursoy, Türkiye'de 160 sandıkta oy kullanıldığını ve İzmir'de toplam 33 bin 650 seçmenin olduğunu belirtti.

Nursoy, Bulgaristan demokrasisine katkı sunmaları için vatandaşları sandığa davet etti. İzmir'de 6 ilçede oy kullanma işlemi saat 20.00’ye kadar devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.