Çin’den yabancı yatırımcılara hastane ve biyoteknoloji izni

Çin’den yabancı yatırımcılara hastane ve biyoteknoloji izni
Çin, yabancı yatırımcılara Pekin, Şanghay gibi şehirlerde hastane işletme ve biyoteknoloji alanında faaliyet yapma izni verdi.

Çin, yabancı yatırımcılara hastane işletme ve biyoteknoloji alanında faaliyet yürütme izni verdi. Çin Ticaret Bakanlığı, Ulusal Sağlık Komisyonu ve Ulusal Sağlık Ürünleri İdaresi tarafından duyurulan yeni düzenlemeye göre, yabancı yatırımcılar Pekin, Tiencin, Şanghay, Nancing, Sucou, Fucou, Guangcou, Şıncın şehirleri ile Haynan eyaletinde hastane işletmeleri kurabilecek.

Ayrıca, Pekin ve Şanghay şehirleri ile Guangdong ve Haynan eyaletlerinde biyoteknoloji sektöründe faaliyet gösterebilecekler. Bu alanda insan kök hücresi ve gen teşhis teknolojilerinde araştırma ve uygulama yapabilecekler; ulusal düzeyde geçerli seri üretim ve pazar lisanslarına başvurabilecekler.

NEGATİF LİSTE GÜNCELLENDİ

Çin Ticaret Bakanlığı ve Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, yabancı sermaye yatırımlarının yasaklandığı sektörleri içeren "negatif liste"yi güncelledi. 2021 yılında güncellenen listenin yeni haline göre, imalat sektöründeki tüm kısıtlamalar kaldırıldı. Yeni listeyle kısıtlama uygulanan sektör sayısı 31'den 29'a düşürüldü. Ayrıca, serbest ticaret pilot bölgelerinde bulut bilişim, internet veri merkezleri, içerik iletim ağları ve internet servis sağlayıcıları gibi katma değerli telekomünikasyon hizmetlerinde de yabancı sermaye kısıtlamaları kaldırıldı.

ÇİN, KOVİD-19 SONRASI EKONOMİYİ DÜZELTMEYİ HEDEFLİYOR

Bu düzenlemeler, doğrudan yabancı yatırımlardaki düşüşe karşı yatırımcı güvenini yeniden kazanmaya yönelik bir adım olarak değerlendiriliyor. Kovid-19 sonrası kırılganlık sürdüğü Çin ekonomisinde, ABD'nin bazı sektörlerdeki yatırım kısıtlamaları ve Avrupa ülkelerinin ekonomik bağımlılığa bağlı riskleri giderme yaklaşımı nedeniyle yabancı yatırımlar azalmış durumda. Çin Ticaret Bakanlığı verilerine göre, 2024'ün Ocak-Temmuz döneminde yabancı yatırımlar 539,5 milyar yuan (76,1 milyar dolar) düzeyinde gerçekleşti ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 azaldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.