Çinli otomotiv devi Türkiye’ye geliyor! Genel müdür duyurdu: Artık her yerde o markayı göreceğiz

Çinli otomotiv devi Türkiye’ye geliyor! Genel müdür duyurdu: Artık her yerde o markayı göreceğiz
Çinli otomotiv devinin genel müdürü planlarını paylaştı. Otomobil devi Türkiye’ye dönüyor! Sonunda o marka Türkiye’de de olacak...

Çin merkezli otomotiv devi Geely Auto'nun Türkiye pazarına geri dönmeyi planladığı bildirildi. Grup, ilk olarak Geely markasının araçlarını ülkeye getirmeyi hedefliyor. 

TÜRKİYE PAZARINDAN ÇEKİLMİŞTİ 

Geely yeni fabrikasında daha büyük otomobiller üretecek

Çin merkezli otomotiv devi Geely Auto'nun Türkiye pazarına geri dönmeyi planladığı açıklandı. Geely, Volvo, Polestar, Proton gibi markaların sahibi olarak biliniyor. 2008-2012 yılları arasında Türkiye pazarında Echo, Familia ve Emgrand gibi modellerle faaliyet gösteren Geely, daha sonra Avrupa pazarlarından ve Türkiye'den çekilmişti. Ancak şirket, başta Türkiye olmak üzere Avrupa'ya tekrar dönmeye hazırlanıyor. 

‘ESKİ DOSTLARIMIZI UNUTMAYACAĞIZ’ 

Geely Auto's Galaxy E8 officially unveiled in China - ArenaEV

Geely International'ın Genel Müdürü Michael Song, Türkiye'ye dönme niyetlerini vurgulayarak, "Eski dostlarımızı unutmayacağız" dedi. Geely'nin Avrupa Bölge Stratejileri Bölümü Yetkilisi Tommy Cheng ise, markanın Türkiye pazarını yakından takip ettiğini ve yakın gelecekte giriş kararını açıklayacaklarını belirtti. 

Geely'nin Türkiye'ye dönüş çalışmaları henüz kesinleşmemiş olsa da kararın alınmasının ve açıklanmasının uzun sürmeyeceği belirtildi. Grup, ilk etapta Geely markasının araçlarını Türkiye'ye getirecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.