Cumartesi günü rekor kırılacak! Uyarı yapıldı

Cumartesi günü rekor kırılacak! Uyarı yapıldı
Kurban Bayramı ve Babalar Günü Alışverişleri Zirve Yapacak: 50 Milyar Liralık Harcama Bekleniyor! İşte Merak Edilen Detaylar

Bu yıl Kurban Bayramı ve Babalar Günü’nün aynı döneme denk gelmesiyle birlikte, alışverişlerde büyük bir artış bekleniyor. Özellikle cumartesi günü, yani arife gününde, alışverişlerin zirve yapacağı öngörülüyor.

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, Babalar Günü, Kurban Bayramı ve okulların kapanması dolayısıyla markaların özel kampanyalar hazırladığını belirtti. Öncel, “Son günlerde online satışlarda önemli bir hareketlilik gözlemliyoruz. Mağazalardaki alışverişin ise cumartesi günü zirve yapmasını bekliyoruz” dedi.

15 Haziran’da 50 Milyar Liralık Harcama Beklentisi

15 Haziran’da alışverişlerin zirveye çıkmasıyla birlikte, yaklaşık 50 milyar liralık kartlı harcama yapılması bekleniyor. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, nisan ayında gerçekleşen üç günlük Ramazan Bayramı ve arife gününde kartlarla 87 milyarı yurt içinde olmak üzere toplam 94,1 milyar liralık alışveriş yapıldı. Sinan Öncel, bu hacmin arife günü ve Kurban Bayramı’nda 120 milyar lira düzeyine çıkabileceğini öngördüklerini ifade etti.

Özel Kampanyalar ve Artan Harcamalar

Markalar, Babalar Günü ile aynı döneme gelen bayram ve okulların kapanması dolayısıyla özel kampanyalar hazırladı. Öncel, “Son günlerde online satışlarda önemli bir hareketlilik gözlemliyoruz. Mağazalardaki alışverişin ise cumartesi günü zirve yapmasını bekliyoruz. Dini bayramlarda alışverişin yaklaşık yüzde 40’ı arife günü gerçekleşiyor. Dolayısıyla cumartesi günü kartlarla yaklaşık 50 milyar liralık alışverişin sürpriz olmayacağını düşünüyoruz” dedi.

Ramazan Bayramı’nda kartlı harcamaların yüzde 20’si market, yüzde 14’ü hazır giyim, yüzde 11’i yemek ve yüzde 10’u akaryakıt için gerçekleşmişti. Kurban Bayramı’nda da benzer bir tablo bekleniyor. Babalar Günü ve tatil dönemi olması nedeniyle hazır giyimin yanı sıra akaryakıt, ulaşım ve konaklama harcamalarında büyük oranlı artış bekleniyor.

BMD’nin anketine göre, mayıs ayında üye markaların yaklaşık yarısının adet satışlarının nisana göre azaldığı görülüyor. Öncel, “Babalar Günü ile birleşen bayram ve tatil alışverişinin etkisiyle mayıstaki kaybı bu ay telafi edeceğimizi söyleyebiliriz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.