Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2029'a kadar 6 modern denizaltı hizmete girecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2029'a kadar 6 modern denizaltı hizmete girecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tuzla'daki Deniz Harp Okulu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin denizaltı projeleriyle Deniz Kuvvetleri'ni güçlendirme hedeflerine dikkat çekti. 2029'a kadar 6 modern denizaltının hizmete alınacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tuzla'daki Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Deniz Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin deniz gücünü artıracak yeni denizaltı projelerini duyurdu. Erdoğan, Hızır Reis denizaltısının 2025, Murat Reis denizaltısının ise 2026 yılında hizmete alınacağını, kalan üç denizaltının ise 2029 yılına kadar tamamlanacağını belirtti. Böylece Türkiye, muadillerine göre üstün vasıflara sahip 6 modern denizaltıyı Deniz Kuvvetleri'ne katmayı hedefliyor.

"TÜRK DONANMASI FARKLI BİR LİGE YÜKSELECEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin milletin bağrından çıkan kahramanlar ocağı olduğunu vurgulayarak, ordunun disiplin, vazife şuuru ve caydırıcılık noktasında dünya çapında hayranlık uyandırdığını söyledi. Türkiye'nin milli sistem ve cihazlarla donatılıp, milli silahların kullanılacağı MİLDEN projesiyle, denizcilik alanında dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer almayı hedeflediğini belirtti. Ayrıca Erdoğan, Türkiye'nin yeni uçak gemisiyle ilgili çalışmaların da devam ettiğini ifade ederek, Türk donanmasının farklı bir lige yükseleceğini vurguladı.

DENİZLERDEKİ HAKLARIN KORUNMASI KARARLILIĞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin dış politikasına da değinerek, Doğu ve Batı ile ilişkileri eş zamanlı bir şekilde geliştirme stratejisiyle güçlü ve etkin bir ülke olma hedefine odaklandıklarını belirtti. "Mavi Vatan" kavramına verdiği önemi vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin denizlerdeki haklarını koruma konusundaki kararlılığını dile getirdi.

Törene TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve birçok üst düzey yetkili de katıldı. Tören sırasında, MSÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu ve Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Ramazan Özoğul da konuşma yaptı. Mezuniyet töreninin sonunda, okul birincisi Teğmen Şeyda Yıldırım, diplomasını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.