Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail, ateşi bölgeye yaymak için her yolu deniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail, ateşi bölgeye yaymak için her yolu deniyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da düzenlenen TEKNOFEST'te yaptığı konuşmada İsrail’in bölgedeki provokasyonlarını ve uluslararası hukukun hiçe sayılmasını eleştirerek, "İsrail, ateşi bölgeye yaymak için her yolu deniyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST etkinliğinde yaptığı konuşmada, İsrail’in barış süreçlerini provoke ettiğini ve bölgeyi kana bulamak için her yola başvurduğunu söyledi. Erdoğan, "Bölgede ateşkese, barışa ve huzura her yaklaşıldığında, İsrail hükümeti bu süreci dinamitleyecek bir provokasyona imza atıyor. Ateşi tüm bölgeye yaymak, coğrafyamızı kana ve gözyaşına boğmak için her yola başvuruyorlar" dedi.

BM GENEL SEKRETERİ GUTERRES'E YÖNELİK TEPKİ

Erdoğan, İsrail’in Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'i "istenmeyen kişi" ilan etmesine sert bir tepki göstererek, "Sen kim oluyorsun da Birleşmiş Milletler Genel Sekreterine yönelik böyle bir karar alıyorsun" ifadesini kullandı. Erdoğan, İsrail’in saldırılarında kundaktaki bebeklerin dahi hedef alındığını, Batılı ülkelerin ise bu katliamlara silah ve diplomatik destek sağladığını vurguladı.

BÖLGEDEKİ SİNSİ PLANLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgedeki planların sadece Gazze, Batı Şeria ve Lübnan ile sınırlı kalmadığını belirterek, İsrail’in "vadedilmiş topraklar" hezeyanına dikkat çekti. Türkiye'nin bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiğini ve tüm kardeş ülkelerle işbirliğini güçlendirdiğini ifade etti.

SAVUNMA SANAYİ VE TEKNOLOJİ VURGUSU

Erdoğan, Türkiye’nin savunma sanayi alanındaki başarılarına da değinerek, yerli ve milli üretimlerle dışa bağımlılığın azaldığını söyledi. Özellikle Bayraktar TB2, Akıncı ve Kızılelma gibi teknolojilerin Türkiye’yi daha güçlü bir seviyeye taşıdığını belirtti.

GENÇLERE MESAJ

Cumhurbaşkanı, konuşmasında gençlere de seslenerek, yerli ve milli üretimle Türkiye’nin bağımsızlık ve güvenliğini daha da pekiştireceklerini vurguladı. Erdoğan, TEKNOFEST’in gençlerin katkılarıyla daha ileriye taşınacağını söyledi.

DERECEYE GİREN GENÇLERE ÖDÜL VERİLDİ

TEKNOFEST'te gençlerle buluşan Erdoğan, girişim yarışmasında dereceye giren gençlere ödüllerini verdi. Ayrıca, festivalde TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından kendisine bir hediye takdim edildi. Programa birçok bakan ve resmi kurum temsilcileri de katıldı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.