Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mesut Pezeşkiyan ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mesut Pezeşkiyan ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in Filistin ve Lübnan'daki saldırganlığının sona ermesi için uluslararası hukukun ve insan haklarının temelinde sesin yükseltilmesi gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için New York’ta yaptığı görüşmede, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile Türkiye-İran ikili ilişkilerini ve bölgesel gelişmeleri ele aldı.

TARİHİ BAĞLAR VE İŞBİRLİĞİ FIRSATLARI

Erdoğan, Türkiye ve İran arasındaki tarihi ve kültürel bağların her zaman olumlu yansımalarını bulduğunu ifade ederek, yeni dönemde iki ülkenin çıkarlarına uygun işbirliği fırsatlarını değerlendireceklerini belirtti.

BARIŞA HİZMET EDEN ADIMLAR

Cumhurbaşkanı, İsrail’in bölgede huzuru tehdit eden saldırganlıklarına karşı barışa hizmet eden adımlar atılmasının önemini vurguladı.

ULUSLARARASI TOPLUMUN SESİ

Erdoğan, uluslararası toplumun sesini daha fazla yükseltmesi gerektiğini belirterek, Gazze ve Filistin topraklarındaki sivillere insani yardım ulaştırmak için Türkiye'nin gayretlerini artıracağını ifade etti. Görüşmenin ardından, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, görüşmenin olumlu geçtiğini dile getirdi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.