Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Turizmde rekorlarla 2023'ü tamamlıyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin 2023 sonunda 56 milyon 700 bin turist sayısına ulaşarak turizmde büyük bir başarı elde ettiğini ve 2024 yılı için 60 milyar dolar turizm geliri hedefini koruduklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beyoğlu'ndaki Rixos Tersane İstanbul'un açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin turizm sektöründe kaydettiği büyük başarılara dikkat çekti. 2002 yılında Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısının 13 milyon olduğunu belirten Erdoğan, 2023 yılı sonunda bu sayının 56 milyon 700 bine ulaştığını ve turizm gelirlerinin 56 milyar dolara dayandığını ifade etti.

"BACASIZ SANAYİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anadolu topraklarının kültürel mirasının gün yüzüne çıkarıldığını ve turizmin "bacasız sanayi" tanımının gerçek manasına kendi dönemlerinde kavuştuğunu söyledi. Erdoğan, "Son 22 yılda her yerde olduğu gibi turizm sektöründe de rekordan rekora koştuk. Turizmi Türk ekonomisinin lokomotiflerinden biri haline getiren biz olduk" dedi. İstanbul'un turizmdeki önemine vurgu yaparak, sadece 2023 yılında İstanbul'a gelen turist sayısının 17 milyon 370 bin olduğunu belirtti.

HEDEF 60 MİLYON TURİST

2024 yılı hedeflerine de değinen Erdoğan, yıl sonu için 60 milyar dolar turizm geliri ve 60 milyon turist hedeflerini koruduklarını açıkladı. Bu hedeflere ulaşmada büyük bir aksilik beklemediklerini söyleyen Erdoğan, turizm sektörünün başarısında ulaştırma yatırımlarının büyük bir rol oynadığını vurguladı. Erdoğan, "Bugün dünyada hızlı ve konforlu ulaşılan ülkelerin başında Türkiye geliyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Türkiye'de artık güvenlik endişesi yaşanmadığını belirterek, teröristlerden temizlenen bölgelerin turizme kazandırıldığını ve Doğu ile Güneydoğu Anadolu bölgelerinin giderek daha fazla turist çektiğini memnuniyetle gözlemlediklerini ifade etti.

RİXOS TERSANE İSTANBUL OTELİ'NİN AÇILIŞI YAPILDI

Konuşmasında kruvaziyer turizmi ve gastronomi alanında yapılan çalışmalara da değinen Erdoğan, İstanbul'un 2022 yılında Michelin Rehberi'ne girmesini sağladıklarını ve bu alanda da Türkiye'nin bir dünya markası olma yolunda ilerlediğini belirtti. Erdoğan, Rixos Tersane İstanbul Oteli'nin sektöre hayırlı olmasını dileyerek, otelin tüm dünyaya hizmet verecek bir kampüs haline geleceğini söyledi.

Açılış törenine, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince ve diğer önemli isimler katıldı. Erdoğan'a, 1954 yılında tersanede üretilen ilk petrol tankerinin gravür çizimi hediye edildi. Erdoğan, otelin açılış kurdelesini kestikten sonra misafirlere iyi istirahatler diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.