Demirören Holding'den borç karşılığı taşınmaz devri: Yayın grubu binaları satıldı

Demirören Holding'den borç karşılığı taşınmaz devri: Yayın grubu binaları satıldı
Demirören Holding, Ziraat Bankası'na ait kredi borcunun bir kısmını kapatmak amacıyla yayın grubuna ait bazı taşınmazları devretti.

Demirören Grubu, medya kanallarının sahibi olduğu Hürriyet, Kanal D ve CNN Türk gibi yayın kuruluşlarının binalarını Ziraat Bankası'na devretti. Daha önce de Demirören AVM'yi Denizbank'a ve matbaa tesisi arsasını Baykar'a satan şirket, şimdi de Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık bünyesindeki bazı gayrimenkulleri 1 milyar 287 milyon 922 bin TL karşılığında Ziraat Bankası'na sattı.

KARAR'ın haberine göre, 2018 yılında Doğan Holding'den 916 milyon dolara satın aldığı medya kanalları için Ziraat Bankası'ndan 895 milyon dolarlık kredi alan Demirören Holding, bu kredinin yıllık 70 milyon dolarlık taksitlerini ödemekte zorlandı ve uzun süre ödeme yapmadığı gerekçesiyle eleştirildi. Geçtiğimiz yıl yapılan açıklamalarda taksit ödemelerinin anlaşılan şekilde gerçekleştirildiği belirtilmişti.

SATIŞ DEVRİ YAPILAN TAŞINMAZLAR

İzmir Gaziemir: Atıfbey Mahallesi, 11408 Ada ve 1 Parsel

İzmir Konak: Umurbey Mahallesi, 1447 Ada ve 10 Parsel

Antalya Muratpaşa: Yenigöl Mahallesi, 12558 Ada ve 4 Parsel

Trabzon Arsin: Nuroğlu Mahallesi, 1149 Ada ve 12 Parsel

KAP'a yapılan açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası Anonim Şirketi’ne toplam 1.287.922.000,00 TL bedel ile satış ve devrinin yapılmasına karar verilmiş olup, satış ve devir işlemi tamamlanmıştır." ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.