Deprem bölgesinde yeniden yapılandırma taksit süreleri değişti

Deprem bölgesinde yeniden yapılandırma taksit süreleri değişti
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve mücbir sebep hali uzatılan Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde yeniden yapılandırma süreciyle ilgili düzenlemeye gidildi.

Kahramanmaraş ilinde meydana gelen depremler nedeniyle, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde devam eden mücbir sebep hali, Resmi Gazete'de yayımlanarak 31 Ağustos 2024'e kadar uzatıldı.

Bu karara göre, 6 Şubat 2023'ten itibaren geçerli olan mücbir sebep hali süresince ödenmesi gereken taksitlerden ilki, mücbir sebep halinin sona erdiği tarihi izleyen ayda ödenebilecek. Böylece taksit ödeme süresi eylül sonuna kadar uzatıldı.

ÖDEME SÜRECİ VE KOŞULLARI

7256 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ve 7326 Sayılı Kanun çerçevesinde ödenmesi gereken taksitler, mücbir sebep halinin sona erdiği tarihe rastlayanlar dahil olmak üzere, eylül sonuna kadar ödenebilecek. Sonraki taksitler, eylülü takip eden aylık dönemler halinde toplam 12 ayda ödenecek.

12'Yİ AŞAN TAKSİTLER İÇİN ÖZEL DÜZENLEME

Mücbir sebep dönemindeki taksit sayısı 12'yi aşan borçlular için ise fazla taksitler, 12'nci taksitle birlikte ödenecek. Bu düzenleme, depremden etkilenen bölgelerdeki vatandaşların mali yükümlülüklerini daha sürdürülebilir bir şekilde yerine getirmelerini amaçlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.