Deprem uzmanı 5 bölge için uyardı! KAF'ın en tehlikeli kolu orada...

Deprem uzmanı 5 bölge için uyardı! KAF'ın en tehlikeli kolu orada...
Deprem kuşağında yer alan Türkiye için uyarılar geldi. Deprem uzmanı 5 bölge için kritik uyarılarda bulundu. Kuzey Anadolu Fay Hattı (KAF) üzerinde en tehlikeli kolundan bahsetti. İşte tüm detaylar...

Deprem konusunda sık sık bilgilendirmeler yapan Prof. Dr. Övgün ahmet Ercan, 5 bölgeyi işaret ederek uyardı. KAF'ın en tehlikeli kollarından birisini açıkladı. En tehlikeli yer arasında Marmara Bölgesi'de bulunuyor. O bölgelerde tarım alanlarındaki yapılaşmanın durdurulması gerektiğini işaret etti. İşte tüm detaylar...

KAF ÜZERİNDEKİ ETKİN KOLLAR

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 5 bölge için uyarıda bulundu. Son dönemlerde yaşanan depremlere dikkat çeken Ercan, Balıkesir ve Bursa'da meydana gelen deprem tehlikesine dikkat çekti. Sosyal medya üzerinden sık sık uyarılarda bulunan deprem uzmanı, Kuzey Anadolu Fay Hattı (KAF) üzerindeki en etkin kollarını duyurdu.

Ifcl8W D Dn Uekz3 Z Vco Z4 G

5 BÖLGE İÇİN KRİTİK UYARI

Türkiye'deki en uzun fay hattı olan KAF, büyük bir risk taşıyor. Toplam uzunluğu 1100 kilometre olurken, Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, fay hattının en çekinceli kollarını paylaştı. En çekinceli bölümünün ise Kaynaşlı - Düzce - Akyazı - Adapazarı - Sapancı bölgelerinin olduğunu öne sürdü.

Deprem uzmanı Ercan'ın açıklamalarına göre, Kuzey Anadolu Kırığı'nın en etkili kolu olarak Kuzeyi (Marmara) işaret etti. Kuzey'in ardından en etkilisinin Güney (Bursa - Manyas), sonra ise İzmit - Gemlik - Bandırma orta kolunun olduğunu vurguladı.

1Vqj6Y6 B T E S L U A4G Ul G H Cg

TARIM OVALARINDAKİ YAPILAŞMAYA DİKKAT

Türkiye'yi işaret eden Ercan, gerginliğin doğu taraflarından batı taraflarına doğru biriktirdiği bilgisini paylaştı. En çekinceli bölümü "tek kollu; Kaynaşlı-Düzce-Akyazı-Adapazarı-Sapanca’dır." olarak aktardı. Tarım ovalarındaki yapılaşmaya dikkat çeken Prof. Dr. Ercan, yapılaşmanın açılmaması gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.