DGS başvuruları başladı: 2024 DGS başvuru ekranı ve detaylar burada

DGS başvuruları başladı: 2024 DGS başvuru ekranı ve detaylar burada
2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları için bekleyiş sona erdi. 30 Haziran 2024 tarihinde uygulanacak 2024-DGS) başvuruları başladı. Sınava başvuracak adayların başvuru kılavuzunu gözden geçirmeleri gerekiyor. Kılavuzda başvuru tarihleri, ücreti, geç başvuru tarihi gibi birçok ayrıntı yer alıyor. Peki, 2024 DGS başvurusu nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar?

İki yıllık programlarından mezun olan ya da son sınıfta olup mezuniyet şartlarını karşılamış öğrencilerin dört yıllık lisans programlarına geçiş yapmasını sağlayacak DGS başvuruları başladı. 2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için başvuru süreci, 10 Mayıs itibarıyla ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) ekranı üzerinden başladı. DGS başvuruları için verilen süre 20 Mayıs 2024 tarihinde dolacak.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Adaylar, başvurularını ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla yapabilecekleri gibi ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan da yapabilecek.

Başvuru işlemleri için adayların AİS ekranında 2024 DGS Başvuru Kılavuzu'nda belirtilen adımlara dikkat etmesi gerekiyor. 

DGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Sınav başvuru ücreti bu yıl  590,00 TL olarak belirlendi. Adayların başvurularının geçerli olabilmesi için belirlenen tutarı ilgili bankalara yatırması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.