Dolar/TL kurunda 6 lira artış endişesi: O tarihi bekleyin

Dolar/TL kurunda 6 lira artış endişesi: O tarihi bekleyin
Dolar/TL kurunda korkutan tahmin! Gözler Merkez Bankası’nın faiz kararına döndü. Dolarda 6 lira birden…

Piyasaların gözü kulağı bugün Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararında. 25 Nisan 2024 tarihli döviz kurlarına göre; dolar 32,52 TL, euro 35,00 TL, İngiliz sterlini 40,68 TL ve İsviçre frangı 35,67 TL seviyelerinden işlem görüyor.

TCMB’nin geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği sürpriz faiz artışıyla politika faizini yüzde 50’ye yükseltmesinin ardından, piyasalar bu ayki toplantıdan yeni bir sürpriz bekleyip beklememekte ikiye bölünmüş durumda. ABD’li yatırım bankası Morgan Stanley, TCMB’nin yılın dördüncü çeyreğine kadar yüksek faiz politikasını sürdüreceğini öngörürken, Nisan ayı için herhangi bir faiz artırımı veya indirimi beklemiyor.

Morgan Stanley ayrıca, Kasım ve Aralık aylarında TCMB’nin politika faizinde indirime gitmesini ve yıl sonunda dolar kurunun 38 TL seviyesine düşeceğini tahmin ediyor. Bu gelişmeler, doların yatay seyrinin devam etmesinde etkili olurken, Türk Lirası’na olan güvenin artmasıyla mevduat faizlerindeki yükseliş vatandaşları TL mevduatına yönlendiriyor. Bu durum, doların daha fazla yükselmesini engelleyici bir faktör olarak öne çıkıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.