ECDC'den M çiçeği virüsü uyarısı: Avrupa hazırlıklı olmalı

ECDC'den M çiçeği virüsü uyarısı: Avrupa hazırlıklı olmalı
ECDC, M çiçeği virüsünün Avrupa'da riskinin düşük olduğunu ancak "ithal vakaların" artma ihtimaline karşı hazırlıklı olunması gerektiğini belirtti.

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC), M çiçeği virüsüyle ilgili Avrupa'daki güncel duruma dair uyarıda bulundu. ECDC, virüsün Avrupa'daki risk seviyesinin düşük olmasına rağmen "ithal vakaların" artma ihtimaline karşı Avrupa ülkelerinin hazırlıklı olmasını önerdi. Bu çağrı, Avrupa Parlamentosunun (AP) Çevre, Kamu Sağlığı ve Gıda Güvenliği Komitesi (ENVI) ev sahipliğinde düzenlenen bir toplantıda yapıldı. Toplantıya, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Sağlık Acil Durum Hazırlık ve Müdahale Kurumu (HERA), ECDC ve Avrupa İlaç Ajansı (EMA) yetkilileri katıldı.

SON VAKA İSVEÇ'TE GÖRÜLDÜ

ECDC Direktörü Dr. Pamela Rendi-Wagner, Avrupa'da son M çiçeği vakasının 15 Ağustos'ta İsveç'te görüldüğünü belirtti ve Avrupa genelinde yayılmayı önlemek için hızlı tespit mekanizmalarının önemini vurguladı. Aynı zamanda, Afrika'daki salgının gerçek boyutunun raporlamadaki eksiklikler nedeniyle olduğundan daha büyük olabileceğini ifade etti.

"SADECE RİSK ALTINDAKİ KİŞİLER AŞILANMALI"

Rendi-Wagner, M çiçeği virüsünün Kovid-19'dan farklı olduğunu ve virüse karşı aşının mevcut olduğunu hatırlatarak, sadece risk altındaki kişilerin aşılanması gerektiğini belirtti. M çiçeği virüsü, enfekte kemirgenlerden veya bireylerden bulaşabiliyor. İlk belirtiler 5 ila 21 gün içinde ortaya çıkıyor ve yüksek ateş, baş ve kas ağrıları, lenf bezi şişlikleri gibi semptomlara neden oluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.