Emekliler o işlemde kısıtlama geldi! Geçmiş olsun

Emekliler o işlemde kısıtlama geldi! Geçmiş olsun
Emeklileri üzecek yeni bir karar açıklandı. Türkiye genelinde bankalar, para çekme işlemlerine sınırlama getiriyor ve bu durum özellikle emeklileri derinden etkileyecek.

Tüm vatandaşları ilgilendiren bu önemli gelişme, bankaların para çekme işlemlerinde yeni bir döneme gireceğini gösteriyor. ATM kullanımı yaygınlaşsa da, banka veznelerinde yaşanan yoğunluk azalmıyor. ATM kullanmayı bilmeyen vatandaşlar, küçük meblağlar için bile veznelerde uzun süre beklemek zorunda kalıyor. Bu durumu iyileştirmek amacıyla önemli bir adım atıldı.

Para çekme ve yatırma işlemleri artık daha kolay bir şekilde ATM’ler üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Türkiye genelinde 49 bin 847 adet ATM bulunuyor. Bu ATM’ler sayesinde işlemler kolayca yapılabilirken, ATM kullanmayı bilmeyen vatandaşlar hala vezne sıralarında beklemeye devam ediyor.

TÜRKİYE GENELİNDE SINIRLAMA GETİRİLDİ

Bankalar tarafından alınan yeni kararla birlikte, veznelerden yapılan para çekme işlemlerine sınır getiriliyor. 20 bin TL’nin altındaki tutarlarda para çekme işlemleri artık veznelerden yapılamayacak. Belirtilen tutarın altındaki para çekme ve yatırma işlemlerinin ATM’ler üzerinden yapılması zorunlu hale geliyor.

EMEKLİLERİ DERİNDEN ETKİLEYECEK

Yeni kararla birlikte, vatandaşlar artık istedikleri miktarda parayı veznelerden çekip yatıramayacaklar. Bankalarda oluşan yoğunluğu azaltmak amacıyla alınan bu karar gereği, 20 bin TL’nin altındaki para çekme ve yatırma işlemleri sadece ATM’ler üzerinden yapılacak.

Belirtilen tutarın üzerindeki işlemler ise veznelerden gerçekleştirilebilecek. ATM kullanmayı bilen birçok vatandaş için bu karar büyük bir değişiklik yaratmazken, ATM kullanmayı bilmeyen veya tercih etmeyen vatandaşlar bu karara tepki gösteriyor.

Bu gelişme, özellikle emekli vatandaşları zor durumda bırakacak gibi görünüyor. Bankaların aldığı bu yeni karar, vatandaşların ATM kullanımına daha fazla yönelmesini amaçlıyor ancak ATM kullanmayı bilmeyen veya teknolojik araçlarla arası iyi olmayan vatandaşlar için bu durum büyük bir zorluk yaratabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.