Emeklilere bankalardan kötü haber!

Emeklilere bankalardan kötü haber!
Bankalar, milyonlarca emekliliği düşündüren bir karara imza attı. Emeklileri zor durumda bırakan bu karar 81 ilde uygulanmaya başladı. İşte ayrıntılar...

Bankalardan para çekmek isteyen emekliler için yeni bir karar uygulamaya konuldu. Buna göre emekliler, para çekme ve yatırma işlemleri için artık şubeye gidemeyecek.

81 İLDE UYGULAMAYA BAŞLANDI

KARAR'ın haberine göre, 81 ilde geçerli uygulamanın başlaması ile birlikte emekliler bankacılık işlemlerinin zorlaşacağı kanaatinde. Yine bankalardaki gişe işlemlerindeki yoğunluğu azaltmak amacıyla kullanılan uygulama en çok yaşlı vatandaşları etkilerken, mobil uygulama kullanamayan kesimler de bu durumdan olumsuz etkilenecek. Böylece şubeleri üzerinde yaşanan yoğunluğu azaltmak amacıyla ATM kullanımına yönlendirilen vatandaşlar bazı işlemlerde oldukça zorlanacak.

BANKALAR NEFES ALIYOR  AMA...

Zamandan ve iş gücünden tasarruf sağlanması amacıyla alınan karar doğrultusunda bankalar nefes alıyor ama ATM işlemlerini takip edemedikleri için çevrelerinden yardım istemek zorunda kalan yaşlılar ise her gün dolandırılma korkusuyla baş başa kalıyor.

O TALEPLERE KISITLAMA

Banka şubelerinden 20.000 TL'nin altında para çekme ve yatırma talepleri geri çevrilmekte iken, müşterilerin çekmek istediği tutarın 20.000 TL'nin altında kalması durumunda bu işlemler için ATM'ye yönlendiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.