Emeklilere bir müjde daha! Konaklamadan sonra yüzde 20 indirim de...

Emeklilere bir müjde daha! Konaklamadan sonra yüzde 20 indirim de...
Emeklilere peş peşe gelen müjdelere bir yenisi eklendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan duyurdu. Artık emekliler yüzde 20 indirimli faydalanacak...

Milyonlarca emekli için sevindirici haberler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Bakan Işıkhan, 17 Mayıs'ta "Sosyal Güvenlik Haftası Buluşması" programında yaptığı açıklamalarda, emeklilere sağlıktan seyahate, haberleşmeden ulaştırmaya kadar birçok alanda yeni desteklerin hayata geçirileceğini duyurdu.

EMEKLİLERE KAMU TESİSLERİNDE %15 İNDİRİM

Bakan Işıkhan, konuşmasında emeklilerin tüm illerde bulunan kamuya ait misafirhane, öğretmenevi, sosyal tesis ve konukevlerinden kamu görevlileri gibi %15 indirimli faydalanabileceğini açıklamıştı. 

ŞEHİRLERARASI OTOBÜSLERDE %20 İNDİRİM

Emeklilere özel indirimler sadece konaklama ile sınırlı kalmıyor. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ve karayolu taşıma yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, şehirlerarası otobüslerde emekli yolculara %20 indirim uygulanacak. Bu yeni düzenleme, 2024 yılı sonuna kadar geçerli olacak.

Şehirlerarası otobüs taşımacılığı yapan gerçek ve tüzel kişiler, emekli olduğunu belgeleyen yolculara, Ulaştırma Bakanlığı'na bildirilen tarife üzerinden %20 indirim yapmak zorunda olacak. Bu hükme uymayan taşıma şirketlerine ise her bir ihlal için 5 uyarı verilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.