Erdoğan: Hamas’a terör örgütü olarak bakmıyorum, Hamas bir direniş grubudur

Erdoğan: Hamas’a terör örgütü olarak bakmıyorum, Hamas bir direniş grubudur
BM Genel Kurulu dolayısıyla gittiği New York'ta ABD medyasına konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hamas’ı iyi tanıyorum ve Hamas’a bir terör örgütü olarak bakmıyorum. Hamas, topraklarını koruma gayreti içerisinde olan bir direniş grubudur." dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) 79'uncu Genel Kurulu için ABD'nin New York eyaletine giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerikan NBC News kanalından Keir Simmons'a verdiği röportajda, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten beri Filistin'de yürüttüğü soykırım savaşına değinerek, "Filistin, 1947’li yıllardan bugünlere topraklarını kaybede kaybede geldi. 7 Ekim’e bu şartları hazırlayan nedenleri iyi bilmek lazım." ifadelerini kullandı.

'NASIL OLUR DA TERÖR ÖRGÜTÜ DERİM'

Filistin'de İsrail saldırılarına karşı savaşan Hamas'a bakış açısını belirten Erdoğan, "Biz teröristlere karşıyız. Fakat Hamas’ı iyi tanıyan liderlerden biriyim. Hiçbir zaman ben Hamas’a terör örgütü demedim. Ve şu anda da Hamas’a bir terör örgütü olarak bakmıyorum. Zira Hamas, topraklarını koruma gayreti içerisinde olan bir direniş grubudur. Dolayısıyla böyle bir direniş grubuna ben nasıl olur da terör örgütü derim." şeklinde konuştu.

'ABD, UKRAYNA'NIN NATO'YA GİRMESİN İSTEMİYOR'

3 yıldır Rusya ile savaş içinde olan Ukrayna'nın NATO'ya üyeliği konusunu değerlendiren Erdoğan, "Amerika, Ukrayna’nın NATO’ya üye olmasını istemiyor. Birçok NATO ülkesi istemiyor. Bu gerçekleri görerek kararımızı vermemiz lazım. Bu işler heyecanla adım atılacak olan konular değil. Bizler de bu konularda kararlarımız verirken tabii ki bütün NATO üyelerinin duruşunu masaya yatırıyoruz ve kararlarımızı ona göre veriyoruz." dedi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.