Erdoğan'dan İslam dünyasına 'İsrail' serzenişi: Bunun hesabını Allah hepimize sorar

Erdoğan'dan İslam dünyasına 'İsrail' serzenişi: Bunun hesabını Allah hepimize sorar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda İsrail'in tüm dünyanın gözü önünde Filistinlilere yönelik uyguladığı soykırıma dair ABD'nin ve Avrupa'nın desteğine sert tepki gösterdi. Erdoğan, İslam dünyasını da serzenişte bulundu. ''Buradan İslam dünyasına da bir çift sözüm var, ortak bir karar almak için daha neyi bekliyorsunuz, Allah bunun hesabını hepimize sorar'' dedi.

İsrail, ABD ve Batı'nın desteğiyle aylardır Gazze Şeridi'ne yönelik uyguladığı işgal ve saldırı politikasını sürdürüyor. Uluslararası Adalet Divanının kararına rağmen hukuku ve insanlığı ayaklar altına alan terör rejimi karşısında İslam ülkeleri liderlerinin caydırıcı adımlar atmaması ise tepki görüyor. 

Tepki çeken bu tabloyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısı'nda gündeme taşıdı.

''ALLAH BUNUN HESABINI HEPİMİZE SORAR''

AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, İslam ülkelerinin Gazze'de yaşanan insanlık dramına olan sessizliğinden dem vurdu. Erdoğan şu ifadeleri kullandı: ''Buradan İslam dünyasına da bir çift sözüm var, ortak bir karar almak için daha neyi bekliyorsunuz? Allah bunun hesabını size, hepimize sorar.''

BARBARLIK İNSANLIĞIN İTTİFAKIYLA DURDURULMALI

İsrail, uluslararası hukukun kontrolüne girmeden hiçbir ülke güvende değildir. Buna Türkiye de dahil. Bu barbarlık Gazze ile sınırlı mı sanıyorsunuz? Asla ve asla durmayacaklar. Hukuk ve kural tanımaz bir İsrail tüm insanlık için, dünya barışı için de bir tehdittir. Netanyahu'nun bugün izinden gittiği Hitler geç de olsa durdurulmuştur. Tamamen kontrolden çıkmadan bu barbarlık, insanlığın ittifakıyla derdal durdurulmalıdır.

147, 5'TEN BÜYÜKTÜR

Filistin'i devlet olarak tanıyan tüm dost ülkeleri tebrik ediyorum. Şu an 147 ülke olarak tanınmış durumdadır. 147 ülkenin ortak kararı, 5 üyeden oluşan güvenlik konseyinin keyfine bırakılamaz. Tüm dost ve kardeş ülkeleri bu adaletsizliğe itiraz etmeye davet ediyoruz. Tekrar söylüyoruz, dünya 5'ten büyüktür. 147, 5'ten büyüktür. İnsanlığın vicdanı beşten büyüktür. Bu işgale son vermeli ve yaptığının bedelini de hukuk önünde vermelidir.

BU SOYKIRIM UNUTULMAYACAK

Batı kamuoyunda soykırımlarını unutturmayı başardılar ancak bu soykırım unutulmayacak. Ölen bebekleri dünya unutmayacak. Hastaneleri, camileri, kiliseleri hedef alan bu barbarlık unutulmayacak. Çocuğunu toprağa veren babaları, Filistin topraklarında sahnelenen mezalimi unutturmayacağız.

BATI VE ABD'YE SERT MESAJ

''Ey ABD, bu soykırımdan siz de en az İsrail kadar sorumlusunuz. Ey Avrupa, İsrail'in bu barbarlığından siz de sorumlusunuz. İsrail'e açık açık destek verdiniz. '' 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.