Erdoğan'dan Narin cinayeti ve ideolojik fanatizme sert tepki

Erdoğan'dan Narin cinayeti ve ideolojik fanatizme sert tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Narin Güran'ın öldürülmesini kınayarak, cinayet üzerinden siyaset yapılmasına ve ideolojik fanatizme karşı sert bir tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin yaptığı konuşmada, cinayet olayını ve bu olay üzerinden siyaset yapılmasını sert bir şekilde eleştirdi. Erdoğan, "Ortada vahşi bir cinayet var, masum bir sabinin öldürülmesi var. Fakat buna rağmen kimileri 8 yaşında hayattan kopartılmış bir çocuğun cenazesi üzerinden siyaset yapacak kadar insanlıktan çıkabiliyor." dedi.

İDEOLOJİK FANATİZME TEPKİ

Erdoğan, konuşmasında ideolojik bağnazlığın ve din üzerinden siyaset yapmanın boyutlarına dikkat çekti. "Bu ideolojik bağnazlık son günlerde öyle vahim boyutlara ulaştı ki cuma hutbesini, hutbede okunan ayet-i kerimeleri hedef almaya başladılar." diyerek, dini konularda bilgi eksikliği olan kişilerin eleştirilerini hedef aldı. Ayrıca, Cumhuriyet'in banisi Gazi Mustafa Kemal'in arkasına saklanarak dini kurumlara yönelik had bildirmeye kalkışıldığını ifade etti.

GÜVENLİK VE ADALET VURGUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Narin Güran'ın katillerinin adalet önünde hesap vereceğini belirterek, "Masum bir yavruyu alçakça katledenlerden bunun hesabının yargı önünde sorulması, döktükleri her damla kanın burunlarından fitil fitil getirilmesi için gereken her türlü adımı hukuk çerçevesinde atacağız." ifadelerini kullandı. Ayrıca, Tekirdağ’daki olayların da adalet önünde hesap verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

MEDENİYET DEĞERLERİNE VE DİN GÖREVLİLERİNE VURGU

Erdoğan, medeniyet değerlerinin kaybedilme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ve insanlığın zorlu bir döneme girdiğini belirtti. Haya, edep, şefkat ve merhamet gibi hasletlerin günlük yaşamdan çekildiğini vurguladı. Din görevlilerinin önemine değinerek, onların örnek davranışlarının gençler ve toplum üzerindeki etkisini öne çıkardı.

Mevlid-i Nebi Haftası ve Dua: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mevlid-i Nebi Haftası'nın tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ederek, dini hizmetlerde bulunan tüm görevlilere teşekkür etti. Programda, Kur'an-ı Kerim okunmuş ve Mevlid-i Nebi Haftası’yla ilgili film izletilmiştir. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Erdoğan’a hediye takdiminde bulunmuştur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.