Erdoğan'dan öğretmene şiddet açıklaması: Cezaları katlayacağız

Erdoğan'dan öğretmene şiddet açıklaması: Cezaları katlayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğretmenlere ve eğitim çalışanlarına yönelik şiddet olayları için kapsamlı bir düzenlemeyi hayata geçireceklerini açıkladı. Cezaların ertelenmesinin önüne geçileceğini, bu fiillerin tutuklama sebebi sayılacağını ve ceza oranlarının yarı oranında artırılacağını belirtti. Özel kurumlarda çalışan eğitimciler de kamu görevlisi statüsünde koruma altına alınacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğretmenlere yönelik şiddet olayları hakkında önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, öğretmenlere ve diğer eğitim çalışanlarına yönelik şiddet fiillerinin cezalandırılmasında kapsamlı bir düzenlemeyi hızla hayata geçireceklerini belirtti. Bu fiilleri işleyenlerin cezalarının ertelenmesinin engelleneceğini ve tutuklama sebebi sayılarak tutuksuz yargılamanın önüne geçileceğini ifade etti.

CEZALAR ARTIRILACAK

Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gazi Meclis'e sunulacak kanun teklifiyle öğretmenlere yönelik fiillerde ceza kanunlarında öngörülen cezaların yarı oranında artırılacağını bildirdi. Özel kurumlarda çalışan öğretmenlerin ve diğer eğitim çalışanlarının, görevleri nedeniyle kendilerine karşı işlenen suçlar bakımından kamu görevlisi sayılacağını da ekledi.

ÖĞRETMENLER İÇİN GÜVENLİ ORTAM VURGUSU

Erdoğan, ülkenin kalkınma mücadelesinde hayati öneme sahip öğretmenleri korumanın asli görevleri olduğunu vurguladı. Öğretmenlere rahat ve güvenli bir çalışma ortamı sağlamanın önemine değinen Erdoğan, "Öğretmenlerimize karşı şiddet olaylarına asla sessiz kalmadık, kalmayacağız" dedi. Ayrıca, İstanbul'da canice bir saldırı sonucu hayatını kaybeden İbrahim Oktugan öğretmene rahmet diledi.

ÖĞRETMENLERE DESTEK MESAJI

Öğretmenlerin, ülkenin her bölgesinde fedakârca görevlerini sürdürdüğüne dikkat çeken Cumhurbaşkanı, öğretmenlerin müsterih olmaları gerektiğini belirtti. Şiddete maruz kalan eğitim çalışanlarına yönelik yasal düzenlemelerin süratle hayata geçirilerek, güvenli ve destekleyici bir çalışma ortamının sağlanacağını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.