Erkek beyni gün içinde küçülüyor! Şaşırtan araştırma: Yüzde 70 küçülme tespit edildi

Erkek beyni gün içinde küçülüyor! Şaşırtan araştırma: Yüzde 70 küçülme tespit edildi
Pennsylvania Üniversitesi Perelman Tıp Fakültesi'nde yapılan bir araştırmayla ilginç sonuçlar elde edildi. Gün içinde erkek beyninin belli hormonel değişikliklerle küçüldüğü öğrenildi...

ABD'de yapılan bir bilimsel araştırma, erkeklerin beyinlerinde gün boyunca gerçekleşen hormonel değişimlerin ilginç sonuçlar doğurduğunu ortaya koydu. Pennsylvania Üniversitesi Perelman Tıp Fakültesi'nde yürütülen çalışmada, erkeklerin beyinlerinin günün belirli saatlerinde küçüldüğü tespit edildi.

Sözcü’nün haberine göre; 26 yaşındaki bir erkeğin beyni, 30 gün boyunca günde 40 kez MR yöntemi ile incelendi. Beynin sabah 7 ile akşam 8 arasında nasıl değiştiğini gözlemleyen bilim insanları, özellikle akşam saatlerinde çarpıcı sonuçlarla karşılaştı. Akşam 8’de, testosteron, kortizol ve estradiol hormonlarının en düşük seviyeye indiği zamanlarda beynin belirgin şekilde küçüldüğü belirlendi.

YÜZDE 70 KÜÇÜLME TESPİT EDİLDİ

Çalışmanın baş araştırmacısı Laura Pritschet, erkeklerin steroid hormonlarının sabahtan akşama kadar %70 oranında küçüldüğünü açıkladı. Özellikle korteks bölgesinde bu küçülmenin daha belirgin olduğu vurgulandı. Korteks, bilişsel işlevler ve karar alma süreçlerinde önemli bir rol oynayan beyin bölgesidir.

HORMONEL DEĞİŞİMLERİN ETKİSİ

Bu sonuçlar, hormonel değişikliklerin yalnızca kadınlarda değil, erkeklerde de önemli bedensel değişikliklere yol açtığını göstermesi açısından dikkat çekici.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.