Eski Arnavutluk Cumhurbaşkanı Meta tutuklandı

Eski Arnavutluk Cumhurbaşkanı Meta tutuklandı
Mal varlığını beyan etmeme, yolsuzluk ve kara para aklama iddialarıyla soruşturma altında olan eski Arnavutluk Cumhurbaşkanı İlir Meta, mahkeme tarafından tutuklandı. Meta'nın eşi Monika Kryemadhi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Arnavutluk eski Cumhurbaşkanı İlir Meta, 21 Ekim'de gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından yolsuzluk ve kara para aklama suçlamalarıyla tutuklandı. Arnavutluk Yolsuzluk ve Organize Suçlara İlişkin Özel Mahkeme, Meta'nın soruşturma süresince tutuklu kalmasına karar verdi.

Savcılar, Meta'nın Ekonomi, Ticaret ve Enerji Bakanı olarak görev yaptığı dönemde yetkisini kötüye kullanarak çeşitli işletmeleri finansal kazanç elde etmek amacıyla etkilediğini iddia ediyor.

EŞİ ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

Meta’nın boşanma aşamasında olduğu eşi Monika Kryemadhi ise benzer iddialarla suçlanıyor. Mahkeme, Kryemadhi için "ayda bir kez polise imza verme" şartıyla adli kontrol uygulanmasına karar verdi.

META'NIN ABD'DEKİ LOBİCİLİK FAALİYETLERİ

Savcılar ayrıca Meta'nın, Cumhurbaşkanlığı görevini devralmadan önce ABD'de lobicilik için kullandığı yaklaşık 460 bin dolarlık harcamanın hesabını veremediğini öne sürdüler.

"GERÇEK BİR TERÖR EYLEMİ"

Eski Cumhurbaşkanı ve halihazırda muhalefetteki Özgürlük Partisi Genel Başkanı olan Meta, Tiran'da gözaltına alınmıştı. Özgürlük Partisi Genel Sekreteri Tedi Blushi, Meta'nın gözaltına alınmasını "gerçek bir terör eylemi" olarak nitelendirirken, Meta’nın avukatı bunun "siyasi amaçlı" bir girişim olduğunu savundu.

Meta, Arnavutluk'ta 1999-2002 yılları arasında Başbakanlık, 2013-2017 yıllarında Meclis Başkanlığı ve 2017-2022 yıllarında Cumhurbaşkanlığı görevlerinde bulundu.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.