Eski bakan Şener'in oğlu Bedirhan Şener tutuklandı

Eski bakan Şener'in oğlu Bedirhan Şener tutuklandı
Anneannesini öldüren eski bakan Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener, "üst soya karşı kasten öldürme ve kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından tutuklandı.

Ankara'da 31 Temmuz'da anneannesi Leyla Çetiner'i aralarındaki tartışma sonucu silahla rehin alarak öldüren eski bakanlardan Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener, "üst soya karşı kasten öldürme" ve "üst soya karşı kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından tutuklandı.

Olay sonrası Bedirhan Şener hakkında adli kontrol ve yurt dışı yasağı uygulanmıştı. Akli dengesinin yerinde olmadığı belirtilen ve nezarethanede adli tıp doktoru muayenesinden geçirilen Şener, Bilkent Şehir Hastanesi Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi'ne sevk edilerek 3 hafta süreyle gözetim altına alınmıştı.

AKIL HASTALIĞI GÖRÜLMEDİ

Bilkent Şehir Hastanesi tarafından hazırlanan raporda, Bedirhan Şener'in cezai sorumluluğunu etkileyecek şiddet ve mahiyette akıl hastalığının veya zayıflığının bulunmadığı, suçun hukuki anlam ve sonuçlarını algılayabildiği ve bu fiille ilgili davranışlarını yönlendirme yeteneğinin tam olduğu belirtilmişti. Bu nedenle, Şener'in Türk Ceza Kanunu'nun akıl sağlığıyla ilgili maddesi kapsamında değerlendirilemeyeceği ifade edildi.

Toplanan deliller ve tespitler doğrultusunda, Bedirhan Şener, Sulh Ceza Hakimliğince "üst soya karşı kasten öldürme" ve "üst soya karşı kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından tutuklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.