Eski New York danışmanı, Çin için casuslukla suçlandı

Eski New York danışmanı, Çin için casuslukla suçlandı
ABD Adalet Bakanlığı, eski New York Valisi Kathy Hochul'un danışmanı Linda Sun'u Çin hükümeti adına casuslukla suçladı.

ABD Adalet Bakanlığı, New York Valisi Kathy Hochul'un eski danışmanı Linda Sun'un Çin hükümeti adına casusluk yapmakla suçlandığını duyurdu. Bakanlığın açıklamasına göre, Sun, Çin Halk Cumhuriyeti ve Çin Komünist Partisi'nin gizli ajanı olarak faaliyet göstermiş ve Çin'in talepleri doğrultusunda çeşitli siyasi eylemlerde bulunmuş.

ÇİN HÜKÜMETİNE GİZLİ DESTEK

İddianamede, Sun'un Tayvan hükümetinin temsilcilerinin New York Eyaleti yetkililerine erişimini engellemeye çalıştığı ve Çin hükümetinin gündemini gizlice desteklediği belirtiliyor. Ayrıca, Sun'un eyalet valiliğindeki görev sırasında, ismi açıklanmayan bir New York politikacısının Çin’e seyahatini kolaylaştırdığı ve Çin'den gelen resmi heyetler için toplantılar düzenlemeye çalıştığı iddia ediliyor.

FBI TARAFINDAN GÖZALTINA ALINDI

Sun'un eşi Chris Hu'nun da suç ortaklığı, kara para aklama, banka dolandırıcılığı ve kimlik bilgilerini kötüye kullanma suçlamalarıyla yargılanacağı ifade edildi. Sun ve Hu, bu sabah Long Island'daki evlerinde FBI tarafından gözaltına alındı.

Hochul'un basın sekreteri Avı Small, CNN'e yaptığı açıklamada, Sun’un on yıldan fazla bir süre önce işe alındığını ve Mart 2023'te uygunsuz davranışlar tespit edildikten sonra işine son verildiğini belirtti. Small, eylemlerinin derhal kolluk kuvvetlerine bildirildiğini ve bu süreçte yetkililere yardımcı olunduğunu ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.