Ev işçilerine müjde: SGK kapsamına alınacak

Ev işçilerine müjde: SGK kapsamına alınacak
Ev ve bakım işçilerinin sosyal güvence altına alınması için çalışma başlatıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde Hak-İş temsilcilerinin de yer aldığı bir komite oluşturuldu ve mevzuat çalışmaları başlatıldı. Böylece ev işçileri SGK kapsamına alınacak. Detaylar haberimizde...

Ev ve bakım işçilerine sosyal güvence getiriliyor.

Bu kapsamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde Hak-İş temsilcilerinin de yer aldığı bir komite oluşturuldu ve mevzuat çalışmaları başlatıldı. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, çalışmaların ayrıntılarını NTV'ye anlattı. Arslan hazırlanacak düzenlemenin kayıtdışılığın önüne geçmek için önemli bir adım olacağını söyledi. Arslan, hazırlanacak düzenlemenin kayıtdışılığın önüne geçmek için önemli bir adım olacağını belirtti. 

1 MİLYONA YAKIN KAYITDIŞI İŞÇİ

Kayıtdışı çalışan yaklaşık 1 milyona yakın ev ve bakım işçilerinin sosyal güvenlik ve iş kanunu kapsamına alınması ve sendikalarla mücadele etmelerini hedeflediklerini dile getiren Arslan, "Ev işçilerinin sorununu çözmek aslında kamu için de devlet için de önemli bir avantaj elde ediyor. Biz ev işçilerinin SGK, kapsamına alırsak SGK'nın prim miktarı artacak. İş kanunu kapsamına alırsak vergi ve sigorta primleri ödeyerek ülkenin kayıtdışı bir kesimini de kayıt altına alacağız." ifadelerini kullandı.

Ev işçilerinin SGK kapsamına alınması durumunda SGK'nın prim miktarının artacağını belirten Arslan, İş kanunu kapsamına alınırsa vergi ve sigorta primleri ödeneceğini ve ülkenin kayıtdışı bir kesiminin kayıt altına alınacağını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.