Evlenecek olanları vazgeçiren fiyatlar! Alyans ve tek taş yüzük fiyatları fırladı:

Evlenecek olanları vazgeçiren fiyatlar! Alyans ve tek taş yüzük fiyatları fırladı:
Birçok kalemde artan fiyatlar evlilik hazırlığında olan gençleri olumsuz etkiliyor. Evlenme planı olanları durduracak fiyatlar dudak uçuklatıyor. Alyans ve tek taş yüzük fiyatları fırladı. İşte alyans ve tek taş yüzük fiyatları...

Evlilik hazırlığı yapan genç çiftler, artan altın fiyatları ve yükselen maliyetlerle mücadele etmek zorunda kalıyor. Evliliğin ilk adımı olan evlilik teklifi bile, önemli bir maddi yük haline geldi. Özellikle pırlanta tek taş yüzükler, romantik bir teklifin maliyetini artırıyor.

EVLİLİK TEKLİFİ MASRAFLARI GENÇLERİ AŞIYOR

Günümüzde 0,08 karat bir tek taş pırlanta yüzüğün fiyatı yaklaşık 6.690 TL'ye ulaşırken, romantik bir akşam yemeği ve organizasyon masraflarıyla birlikte toplam maliyet 10.000 TL'yi bulabiliyor.

Düğün hazırlıklarının en maliyetli aşamalarından biri de altın takı alışverişi. Geleneksel Türk kültüründe düğünlerde altın takılar önemli bir yer tutuyor. Ailelerin tanışma ve nişan süreçlerinde başlayan altın alışverişi, özellikle takı setleri ile birlikte büyük bir yük oluşturuyor.

DÜĞÜN MASRAFLARI 200 BİN TL'Yİ AŞIYOR

Son dönemdeki altın fiyatları da durumu zorlaştırıyor. Örneğin, ikili altın alyans fiyatı 7.500 TL, suyolu beyaz altın takı seti 23.933 TL, gram altın 3.045,97 TL ve çeyrek altın 4.980,17 TL seviyelerine çıkmış durumda. 10 gram ajda bilezik fiyatları ise 25.000-28.000 TL arasında değişiyor. Bu fiyatlar, temel takılarla bile düğün masraflarının 200.000 TL ile 250.000 TL arasında olabileceğini gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.