Fahrettin Altun: Gazze’deki soykırıma sessiz kalmak bu trajediye ortak olmaktır

Fahrettin Altun: Gazze’deki soykırıma sessiz kalmak bu trajediye ortak olmaktır
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail'in Gazze saldırıları hakkında adalet ve vicdan adına harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail'in Gazze'ye yönelik devam eden saldırılarına ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail’in 350 gündür sürdürdüğü soykırıma dikkat çekti ve insanlığın bu trajediye sessiz kalmaması gerektiğini vurguladı. Altun, "Bugün, soykırımın 350. günü. Bu soykırıma sessiz kalmak, tüm bu trajediye de ortak olmaktır." ifadelerini kullandı.

"İNSANLIK ADINA SESLERİN YÜKSELTİLMESİ GEREK"

Altun, Gazze'de masum sivillerin, gazetecilerin ve çocukların sistemli şekilde hedef alındığını belirterek, İsrail’in uluslararası hukuku hiçe sayan kural tanımaz politikalar yürüttüğünü dile getirdi. İsrail'in bu vahşi saldırılara son vermesi gerektiğini belirten Altun, adalet ve insanlık adına seslerin yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

41 BİN FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

Altun’un paylaştığı videoda, Gazze'de 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden saldırılarda 41 bin Filistinlinin hayatını kaybettiği, 95 binden fazlasının yaralandığı, İsrail’in özellikle çocukları hedef aldığına dair çarpıcı bilgiler yer aldı. Altun, bu katliamın durdurulması için uluslararası toplumun derhal harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.