Fatih Erbakan'dan 'itlaf tasarısı'na tepki: Allah'ın verdiği canı ancak Allah alabilir

Fatih Erbakan'dan 'itlaf tasarısı'na tepki: Allah'ın verdiği canı ancak Allah alabilir
Yeniden Refah Partisi Lideri Dr. Fatih Erbakan, AK Parti'nin 'hayati tehlike' oluşturdukları gerekçesiyle sokak köpeklerinin uyutulmasını da içeren 'itlaf yasası'na tepki gösterdi. Erbakan, ''Cenab-ı Allah'ın verdiği canı ancak Cenab-ı Allah alabilir. O bir insan da olsa, hayvan da olsa böyledir. Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına kesinlikle karşıyız. Bu inancımıza da uygun olmayan bir davranıştır. İnsani bir davranış da değil'' dedi.

31 Mart Yerel Seçimleri'nde birçok belediyeyi kazanan Yeniden Refah Partisi'nde Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan, Konya'da seçimi önde bitirdiği Altınekin, Çumra, Emirgazi, Doğanhisar, Sarayönü ve Yalıhüyük ilçelerinde belediye başkanlıklarını ziyaret etti. Erbakan, ziyaretleri sonrası gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. 

CENAB-I ALLAH'IN VERDİĞİ CANI CENAB-I ALLAH ALIR

İktidar partisinin sokak köpeklerinin toplatılması ve uyutulması ile ilgili çalışmalarını eleştiren Erbakan, ''Cenab-ı Allah'ın verdiği canı ancak Cenab-ı Allah alabilir. O bir insan da olsa hayvan da böyledir. Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına kesinlikle Yeniden Refah Partisi olarak karşıyız. Bu inancımıza da uygun olmayan bir davranıştır. İnsani bir davranış da değildir. Bazı batı ülkelerinde yapılıyor olmasından dolayı bizim onları taklit etmemiz doğru bir yaklaşım değildir'' ifadelerini kullandı.

Smxö

SOKAKLARI BAŞIBOŞ KÖPEKLERDEN GELİŞMİŞ YÖNTEMLERLE ARINDIRALIM

Yeniden Refah Partili belediyelerimizde seçim öncesinde beyannamemizde de ifade ettiğimiz gibi o hayvanlarımızı mutlaka toplamak, sokaklarımızı başıboş köpeklerden arındırmak ancak bu hayvanlarımızı da en güzel şartlarda en modern, gelişmiş merkezlerde yaşamlarına devam ettirmek önemli. Veterinerler gözetiminde, uzmanlar gözetiminde ve bu merkezlerde 24 saat internet üzerinden canlı yayınla halkımız tarafından takip edilebilmesi, izlenebilmesi, halkımızın ziyaretine her zaman için açık olması ve burada  en iyi şartlarda bu hayvanların yaşatılması bizim hedefimizdir.

HİÇBİR CANIN ALINMASINI ONAYLAMIYORUZ

Bu konuyla ilgili Yeniden Refah Partisi olarak hiçbir canın alınmasını onaylamıyoruz diyen Erbakan, ''Bu hayvanların uyutulmasına karşıyız. Modern ve gelişmiş merkezlerde her türlü destek sağlanarak yaşatılması son derece önemlidir'' ifadelerini kullandı.

Öte yandan YRP Lideri Erbakan, Konya seçimlerinden önemli bir oy oranıyla çıktıklarını söyleyerek önemli bir zafer elde ettiklerini sözlerine ekledi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.