Fetih Hareketi'nden Ayşenur Eygi'nin ölümüne tepki

Fetih Hareketi'nden Ayşenur Eygi'nin ölümüne tepki
Fetih Hareketi, İsrail'in Batı Şeria'da öldürdüğü Türk-Amerikan aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'yi "bağrına basmaya hazır" olduklarını açıkladı.

Fetih Hareketi Başkan Yardımcısı Mahmud el-Alul, Filistin'e destek vermek amacıyla Batı Şeria'ya giden ve İsrail askerleri tarafından öldürülen Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesini "bağrına basmaya hazır" olduklarını belirtti. Alul, Eygi'nin naaşını uğurlamak için Batı Şeria'nın Nablus şehrindeki Rafidia Hastanesi'nde bekleyenlere hitaben konuşma yaptı. Eygi'nin Filistin halkını savunurken İsrail askerlerinin saldırısına uğradığını hatırlatan Alul, "Filistin, şehit Ayşenur'un cenazesini bağrına basmaya hazır" dedi.

İSRAİL'İN "ACZİYETİ VE UMURSAMAZLIĞI"

Alul, Eygi'nin öldürülmesinin İsrail'in sadece Filistin halkını değil, aynı zamanda özgür dünya halklarını da hedef aldığını ve düşmanın acziyetini ortaya koyduğunu ifade etti. İsrail'in çocuklar ve uluslararası dayanışma aktivistlerini öldürmesinin "acziyetini ve umursamazlığını" gösterdiğini vurguladı.

Ayşenur Ezgi Eygi, Filistinlilerin haklarını destekleyen dayanışma hareketlerinde aktif bir rol oynuyordu. 6 Eylül'de Batı Şeria'daki barışçıl gösteri sırasında İsrail askerlerinin ateş açması sonucu başından vurularak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Eygi, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Eygi, Washington Üniversitesinde psikoloji ve Orta Doğu dillerinde çift dal yapıyordu ve Filistin topraklarının İsrail tarafından işgaline karşı barışçıl yöntemlerle Filistinlilere destek veren Uluslararası Dayanışma Hareketi (ISM) gönüllüsüydü. Eygi'nin ölümü, yerel ve uluslararası toplumda öfke ve hesap sorma taleplerine yol açtı. Antalya'da 1998'de doğan Eygi, bir yaşındayken ailesiyle Seattle'a taşınmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.