Gazze'de 443 bin çocuğa "çocuk felci aşısı" yapıldı

Gazze'de 443 bin çocuğa
Gazze Şeridi'nde 10 yaş altı 443 bin çocuğa çocuk felci aşısı yapıldı. Sağlık Bakanlığı aşılama kampanyasının olumlu sonuçlar verdiğini duyurdu.

Gazze Şeridi'nde 10 yaş altı 443 bin çocuğa çocuk felci aşısı yapıldı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Temel Bakım Genel Müdürü Musa Abid, aşılamanın Gazze'deki çocukların yüzde 69'una ulaştığını açıkladı. Abid, "Orta kesimdeki Deyr el-Belah, Nusayrat, El-Bureyc, El-Meğazi ve Ez-Zavayide bölgelerinde 195 bin çocuğa aşı yaptık. Bu rakam, 160 binlik beklentimizin üzerinde. Güneydeki Han Yunus ve Refah kentlerinde ise 248 bin çocuğa aşı yapıldı ve bu rakamın 300 bine ulaşmasını planlıyoruz" dedi.

"DÖRT GÜNDÜR İSRAİL'DEN ONAY BEKLİYORUZ"

Abid, İsrail'in çıkardığı zorluklara da değindi. "İsrail ordusu, bazı bölgeleri 'kırmızı noktalar' olarak sınıflandırmıştı. Bu bölgelerde koordinasyon konusunda zorluk yaşadık. Ancak koordinasyon sağlandıktan sonra bazı bölgelerde aşılamaya devam edebildik. Han Yunus ve Refah'ın doğusundaki yedi noktaya ulaşmak için dört gündür İsrail'den onay bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Aşılama kampanyasının bir sonraki aşamasının salı günü Gazze'nin kuzeyinde başlayacağını belirten Abid, "16 Ağustos'ta ilk çocuk felci vakasının tespit edilmesinin ardından bu kampanyayı başlattık. İşbirliği içinde çalıştığımız Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), UNICEF ve UNWRA ile çocukların sağlıklarını korumak için büyük bir adım attık" ifadelerini kullandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze'de çocuk felci vakalarının artış göstermesi üzerine aşılama kampanyası başlatmıştı. İsrail saldırılarının sürdüğü Han Yunus kentinde, 10 yaş altı çocuklar için kampanya 31 Ağustos akşamı başlamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.