Gazze'de beklentinin üstünde çocuk felci aşılaması yapıldı

Gazze'de beklentinin üstünde çocuk felci aşılaması yapıldı
DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, Gazze'de başlatılan çocuk felci aşılama kampanyasında 10 yaş altı 187 binden fazla çocuğun aşılandığını açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, 1 Eylül'de Gazze'nin merkezinde başlayan çocuk felci aşılama kampanyasında 10 yaşına kadar 187 binden fazla çocuğun aşılandığını bildirdi. Ghebreyesus, halkın aktif katılımı sayesinde aşılama hedeflerinin aşıldığını belirtti. Gazze'nin merkezinde dört sabit merkezde devam eden kampanya, aşı olmayan çocuk kalmaması için sürdürülecek.

'M ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ' İÇİN AŞI ÇALIŞMASI YAPILACAK

Ghebreyesus ayrıca, Kongo Demokratik Cumhuriyeti (KDC) ve çevresindeki bölgelerde görülen M çiçeği (mpox) virüsü hakkında bilgi verdi. Avrupa Birliği tarafından bağışlanan ilk aşıların yarın KDC'ye ulaşmasını beklediklerini ve Sağlık Bakanlığı'nın aşıları bu hafta sonu dağıtmaya başlayacağını ifade etti. DSÖ, aşı taleplerini koordine etmek ve dozları etkili bölgelere yönlendirmek için ortaklarıyla işbirliği yapıyor.

Aşıların virüsün yayılmasını durdurmayacağı konusunda uyarıda bulunan Ghebreyesus, virüsün gözetimi, toplumsal katılım, klinik ve evde bakım ile koordinasyonun önemini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.