Gazze’deki çocuk felci aşılaması 12 Eylül’de bitiyor

Gazze’deki çocuk felci aşılaması 12 Eylül’de bitiyor
DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, Gazze’nin kuzeyinde başlayan çocuk felci aşılamasının 12 Eylül’e kadar süreceğini duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bugün başlayan çocuk felci aşılama kampanyasının 12 Eylül'e kadar devam etmesinin planlandığını duyurdu.

AŞI ÇALIŞMALARI VE EKİPMAN BİLGİLERİ

Ghebreyesus, 1 Eylül'den bu yana Gazze Şeridi'nde devam eden aşılama kampanyası hakkında X sosyal medya platformundan bilgi verdi. Gazze'nin orta kesimi ve güneyinde tamamlanan kampanya, kuzeyde başladı. Aşılar, parmak izi cihazları ve soğuk zincir ekipmanlarının dün bölgeye ulaştırıldığını belirtti.

YARDIM VE GÜVENLİK ÇALIŞMALARI

DSÖ'nün aşı ekiplerinin araçlarının işlevsel kalmasını ve hastanelerin temel hizmetlerini sürdürebilmesi için daha fazla yakıt sağlanması konusunda çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Ghebreyesus, taraflara aşılamanın yapıldığı bölgelerde çatışmalara insani ara verilmesi yönündeki taahhütlerine uymaya devam etme çağrısında bulundu. Sağlık çalışanlarının güvenliğinin sağlanmasının önemine de dikkat çekti.

"ÇOCUKLAR KALICI BARIŞI DA HAK EDİYOR"

Ghebreyesus, "Gazze'deki çocuklar çocuk felci aşılarıyla birlikte kalıcı barışı da hak ediyor" dedi. DSÖ, 1 Eylül'den bu yana gerçekleştirilen aşılamalarda 446 binden fazla çocuğun aşılandığını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.