Hakan Fidan: Filistinli kardeşlerimizin zulmünü dünya gündeminde tutuyoruz

Hakan Fidan: Filistinli kardeşlerimizin zulmünü dünya gündeminde tutuyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BM Genel Kurulu için New York'ta bulunarak Türkiye'nin adalet ve barış odaklı diplomasi vizyonunu vurguladı. Fidan, "Filistinli kardeşlerimizin zulmünü dünya gündeminde tutuyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Filistinli kardeşlerimizi her platformda destekliyor ve yaşadıkları zulmü dünya gündeminde tutuyoruz" açıklamasında bulundu. Fidan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile New York'ta olduğunu belirtti.

"DAHA ADİL BİR DÜNYA MÜMKÜN"

Fidan, Türkiye'nin küresel barış ve adaletin tesisi için aktif diplomasi yürütme amacını vurgulayarak, "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" anlayışıyla uluslararası topluma seslendiklerini ifade etti. İnsanlık için daha adil ve refah dolu bir gelecek hedefi doğrultusunda Türkiye'nin çözüm odaklı diplomasi yaklaşımını sürdürdüğünü kaydetti.

GÜNDEMDE KALMASI İÇİN ÇALIŞMALARA DEVAM EDECEK

Ayrıca, bugün katıldığı İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği Gazze Temas Grubu toplantısında bu vizyonu dile getirdiğini vurgulayan Fidan, Filistinli kardeşlerin haklarının savunulmasının önemine dikkat çekti. Türkiye'nin, Filistin meselesinin uluslararası alanda her zaman gündemde kalması için çalışmalara devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.