Hamas’tan Arap Birliği’ne: İsrail’le ilişkileri kesin!

Hamas’tan Arap Birliği’ne: İsrail’le ilişkileri kesin!
Hamas, Arap Birliği Dışişleri Bakanları Konseyi’ni, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını durdurması ve ilişkileri derhal kesmesi için çağrı yaptı.

Hamas, Arap Birliği Dışişleri Bakanları Konseyi'nden, İsrail’in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdürdüğü dönemde derhal ilişkilerin kesilmesi kararı almasını talep etti. Hamas Siyasi Büro Üyesi Usame Hamdan, konuyla ilgili görüntülü bir mesaj yayımlayarak Arap Bakanlara seslendi.

'VAHŞİ SOYKIRIM SALDIRILARI'

Hamdan, Arap Birliği Dışişleri Bakanları Konseyi'ni "derhal harekete geçmeye ve Gazze'deki savaşı durdurmaları için İsrail ile destekçilerine baskı yapmaya" çağırdı. Açıklamasında, İsrail'in Gazze'de Filistin halkına karşı uyguladığı günlük katliamlar, abluka ve aç bırakma politikalarını "vahşi soykırım saldırıları" olarak nitelendirdi ve Arap Dışişleri Bakanlarını bu konuda sorumluluklarını üstlenmeye çağırdı.

ARAP ULUSAL GÜVENLİĞİNE TEHDİT

Hamdan, İsrail’in Filistin topraklarına yönelik mevcut saldırılarının yalnızca Filistinlileri değil, aynı zamanda Arap ulusal güvenliğini de tehdit ettiğini belirtti. Arap Dışişleri Bakanlarına ve Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt’a seslenen Hamdan, "İsrail'in saldırılarının derhal durdurulması, Gazze'ye yönelik ablukanın kaldırılması ve Filistin halkına yardımların ulaştırılmasının sağlanması" gerektiğini vurguladı.

YARDIM GİRİŞİ İÇİN ÇALIŞMALAR

Hamdan, Arap Birliği Dışişleri Bakanları Konseyi'nin alacağı kararlarla Gazze Şeridi'ne gıda ve yardım girişinin kolaylaştırılmasını umut ettiklerini belirtti. Ayrıca, İsrail’in saldırılarının açık ve net bir şekilde kınanmasını talep etti. Arap Birliği Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısının Kudüs'ü ve kutsal mekanları koruma, Mescid-i Aksa'daki statükoyu değiştirmeyi engelleme ve kutsal şehri Yahudileştirme planlarını durdurma yönünde bir çalışma ile sonuçlanmasını beklediklerini söyledi.

Hamdan, Arap Birliği Dışişleri Bakanları Konseyi'nden "Filistin halkını kitlesel olarak öldürme ve yok etme niyetinde olan İsrail'le siyasi, diplomatik ve ekonomik ilişkilerin derhal kesilmesi" talebinde bulundu.

TOPLANTIYA KATILANLAR

Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen Arap Birliği 162. Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısına Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Vekili Philippe Lazzarini ve BM Gazze Kıdemli İnsani Yardım ve Yeniden Yapılanma Koordinatörü Sigrid Kaag da katılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.