İBB'den pazar kıyağı! Pazar günü ulaşımlar ücretsiz olacak

İBB'den pazar kıyağı! Pazar günü ulaşımlar ücretsiz olacak
İstanbul Büyükşehir Belediyesi pazar günü ulaşımların ücretsiz olduğunu duyurdu. İBB'den pazar kıyağı...

2 Haziran Pazar günü İstanbul'da gerçekleşecek Liselere Geçiş Sistemi Sınavı (LGS) ve Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (YDUS) için öğrencilere ve sınav görevlilerine büyük bir kolaylık sağlanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bu önemli gün için toplu ulaşımı ücretsiz hale getirerek sınav katılımcılarına destek olacak.

İBB'DEN SINAV GÜNÜ İÇİN ÜCRETSİZ ULAŞIM HİZMETİ

İBB'nin aldığı kararla, 2 Haziran Pazar günü LGS ve YDUS sınavlarına katılacak olan öğrenciler ve sınav görevlileri, İstanbulkart sahipleriyle birlikte toplu ulaşım araçlarından ücretsiz faydalanabilecek. Metro İstanbul, İETT ve Şehir Hatları'nda geçerli olacak bu uygulama için sınav belgelerini veya görevli belgelerini göstermek yeterli olacak.

SINAV KONSANTRASYONU İÇİN EK ÖNLEMLER

İBB, sınav sırasında öğrencilerin konsantrasyonunu korumak adına çeşitli önlemler de alacak. Öğrencilerin dikkatini dağıtabilecek çalışmalar sınav saatlerinde durdurulacak ve şantiyelerin iş programları sınav saatlerine göre ayarlanacak. Ayrıca, İBB Zabıta Daire Başkanlığı görevlileri, sınav süresince sakinliği sağlamak için aktif olacak.

EK SEFERLERLE RAHAT ULAŞIM İMKANI

Sınav günü, İETT ve Şehir Hatları ek seferler düzenleyerek öğrencilerin ve görevlilerin rahat bir şekilde ulaşım sağlamalarını hedefliyor. Avrupa yakasında 23 hatta 28, Anadolu yakasında ise 47 hatta 86 ek sefer planlanmış durumda. Şehir Hatları da normal seferlere ek olarak belirli saatlerde ek seferler düzenleyecek.

ÜCRETSİZ ULAŞIM SAATLERİ

Ücretsiz toplu ulaşım hizmeti, sınav başlangıcının 2 saat öncesinden başlayacak ve sınav bitişinin 2 saat sonrasına kadar devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.