İkamet izni olmayan Türk vatandaşlarının Almanya'dan gönderileceği iddiaları yalanlandı

İkamet izni olmayan Türk vatandaşlarının Almanya'dan gönderileceği iddiaları yalanlandı
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Almanya'da yasal ikamet izni bulunmayan Türk vatandaşlarının Türkiye'ye gönderileceği yönündeki iddiaları yalanlayarak, bu tür haberlerin yanıltıcı olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Almanya'da yasal ikamet izni olmayan Türk vatandaşlarının Türkiye'ye gönderileceği yönündeki iddiaları kesin bir dille yalanladı.

YANILTICI İDDİALARA AÇIKLAMA GELDİ

Alman basınında yer alan ve sosyal medya hesaplarından paylaşılan bazı haberlere göre, "Almanya ile Türkiye arasında bir sığınmacı/mülteci anlaşması yapıldı ve 200 sığınmacı Türkiye'ye gönderildi" şeklinde asılsız iddialar gündeme geldi. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bu haberlerin doğru olmadığını vurgulayarak, Dışişleri Bakanlığı'nın da benzer bir yalanlama yaptığını belirtti.

YASAL ÇERÇEVE VE ANLAŞMALAR

Açıklamada, Türkiye ile Almanya arasında, yasal ikamet izni olmayan Türk vatandaşlarının topluca gönderilmesine ilişkin bir anlaşmanın kesinlikle mevcut olmadığı ifade edildi. Halihazırda var olan anlaşmalar doğrultusunda, yasal oturma izni olmayan Türk vatandaşları, Almanya'da hukuki süreçlerini tamamladıktan sonra (örneğin itiraz süreçleri) Türk Dışişleri yetkililerinin onayı ile bireysel olarak kabul edilebilmektedir.

ÜÇÜNCÜ ÜLKE VATANDAŞLARI VE MANİPÜLASYON

Yasal oturma hakkı bulunmayan üçüncü ülke vatandaşlarının (Suriye, Afganistan gibi) Türkiye'ye gönderilmesine de kesinlikle izin verilmediği vurgulandı. Ayrıca, "200 sığınmacı Türkiye'ye gönderildi" iddiasıyla paylaşılan görüntülerin, FETÖ'nün propaganda hesapları tarafından kurgulanıp servis edildiği tespit edildi.

KAMUOYUNA DUYURU

Frankfurt-Hahn Havaalanı'nda kaydedildiği belirtilen görüntülerin, yakın tarihte Almanya'dan Türkiye'ye herhangi bir uçuş olmadığı da vurgulandı. Kamuoyunun bu tür manipülatif iddialara itibar etmemesi gerektiği ifade edildi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.